Proiectul inovativ al oradeanului George Lucian a fascinat presa internațională (GALERIE FOTO)
Diverse

Proiectul inovativ al oradeanului George Lucian a fascinat presa internațională (GALERIE FOTO)

Tânărul orădean George Lucian, pasionat de iahting, nave militare și zepeline, a apărut, miercuri, pe prima pagină a site-ului CNN cu un proiect revoluționar, un super iaht-zepelin, despre care au mai scris și o serie de alte publicații internaționale, scrie Agerpres

Interesul a fost deosebit de ridicat. Peste 50 de publicații dintre cele mai mari ale lumii l-au publicat. Nu știu ce i-a fascinat pe ei atât de tare, dar a fost impresionant feedback-ul pe care l-am primit. Conceptul în sine pe care l-am creat este o viziune a mea, un proiect pe care l-am finalizat. Este un super iaht cu toate facilitățile la bord, care transportă și un dirijabil, un zepelin, care la rândul lui, are câteva facilități la bord. Cred că această combinație a fascinat lumea iahtingului, dar nu numai“, a declarat, George Lucian.

Foto: CNN

Proiectul cu care și-a câștigat celebritatea este format dintr-un super iaht de 140 de metri denumit ‘Dare to dream’ care are atașat un zepelin de 100 de metri umplut cu heliu, cu numele ‘Flying Diamond’. Acesta va sta atașat pe iaht atunci când nu va fi folosit și va avea propriul lui comandament cu echipaj și camere de locuit.

Proiectul a fost prezentat recent de CNN, Fox News, Yahoo News, Daily Mail, The Sun, revista Architectural Digest (AD) și zeci de alte publicații, inclusiv Monaco Reporter, orașul în care tânărul de 28 de ani lucrează înt-o mare firmă de asigurări pentru iahturi.  

Mie îmi plac la nebunie atât iahturile cât și dirijabilele. Cred că combinația celor două a fost explozivă. Desigur, și designul avangardist a contribuit la interesul acesta. Revista AD, de exemplu, ei chiar publică articole și proiecte de cea mai bună calitate“, a spus George.

Orădeanul a afirmat că succesul de acum nu este unul obținut peste noapte, deoarece el practică arta desenului de la cea mai fragedă vârstă. Citeste mai multe pe Agerpres