Proiectul incubatorului de afaceri a fost finalizat. Vezi cum va arata (foto)
Stiri Oradea

Proiectul incubatorului de afaceri a fost finalizat. Vezi cum va arata (foto)

Un proiect important de pe ordinea de zi a Consiliului local Oradea, se referă la aprobarea documentației tehnice la faza proiect tehnic a indicatorilor tehnico-economici ai investiției „Promovarea antreprenoriatului creativ prin dezvoltarea incubatorului de afaceri: Cresc Oradea Mare”.

Aici avem proiectul tehnic gata, în urma licitației efectuate de către Primăria Oradea o firmă din Timișoara a câștigat proiectarea și a finalizat acest proiect. Valoarea totală a investiției se ridică la 18.576.824,39 lei cu TVA, din care contribuția municipiului Oradea este în cuantum de 10,4 milioane lei. Diferența de 8 milioane lei este finanțată din fonduri europene, iar partea noastră de contribuție la acest proiect o vom asigura din creditul care a fost aprobat în ședința CL în luna ianuarie și contractat de către Primăria Oradea”, a spus primarul.

Finanțarea investiției este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, iar proiectul urmărește dezvoltarea unui incubator de afaceri care se va amenaja într-o clădire neutilizată, situată pe str. Louis Pasteur nr. 28 (clădirea fostului Spital nr. 5), cu o suprafață utilă de 2200 mp, aflată în proprietatea Municipiului Oradea.

În urma reabilitării clădirii, se va amenaja spațiul de desfășurare a activității de incubare cuprinzând în total 20 birouri pentru start-up-uri, 30 spații de lucru în open space, 6 ateliere – spații suport pentru firmele incubate, săli de evenimente și training.

interlink.ro

Scopul incubatorului de afaceri îl constituie sprijinirea firmelor nou înființate și a celor cu un istoric scurt de funcționare (maxim 2 ani) în vederea lansării pe piață a unor produse sau servicii care corespund sectorului creativ. Incubatorul va oferi servicii suport în afaceri (ex. juridice, financiare) și servicii de îndrumare a IMM-urilor către diferite programe de finanțare existente, identificare de parteneri, promovarea serviciilor și produselor acestora.

Toate acestea au rolul de a susține dezvoltarea firmelor, astfel încât acestea să ajungă la un nivel de stabilitate și autonomie, cu șanse crescute de a face față mediului concurențial și de a supraviețui pe termen lung.

Până la depunerea proiectului de finanțare trebuia să alegem un operator care va administra acest incubator de afaceri. Printr-o procedură publică a fost selectată ADLO, care se va ocupa de administrarea acestui incubator de afaceri după ce el va fi finalizat și va fi dat în folosință. Cred astfel că acest incubator va crește competitivitatea întreprinderilor mici și mijlocii din Oradea”, a declarat Florin Birta.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News