Proiectul Drumului Expres Arad – Oradea a fost publicat in transparenta decizionala. Bolojan: Au fost alocati peste 20 milioane de euro pentru expropieri
Stiri Bihor

Proiectul Drumului Expres Arad – Oradea a fost publicat in transparenta decizionala. Bolojan: Au fost alocati peste 20 milioane de euro pentru expropieri

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind exproprierea terenurilor afectate de drumul expres Arad – Oradea a fost publicat în transparență decizională pe website-ul Ministerului Transporturilor, anunta Ilie Bolojan.

După obținerea avizelor necesare de la Ministerul Finanțelor și de la Justiție, până la sfârșitul anului va putea fi adoptat în ședința Guvernului României. Pentru exproprierea celor 1100 de ha de teren agricol necesari sunt alocați peste 20 de milioane de euro.

Peste 100 de ha de teren urmează să fie puse la dispoziție fără plată, aceste suprafețe fiind proprietatea publică a statului sau a primăriilor al căror teritoriu va fi traversat de noul drum expres.

În paralel cu elaborarea acestui proiect, la sfârșitul lunii noiembrie a fost finalizat proiectul tehnic, iar în această săptămână a fost realizat și auditul de siguranță rutieră al acestuia.

Proiectanții de la Consitrans ne vor preda săptămâna viitoare și documentația pentru organizarea licitațiilor în vederea selectării constructorilor care ar urma să realizeze cele 3 tronsoane în care a fost împărțit drumul.

Cu adoptarea acestei hotărâri și cu recepția integrală a documentelor ce țin de proiectul drumului expres, din primele zile ale anului viitor se poate trece la demararea procedurii de licitație. Din primăvară, dacă eventuale contestații nu vor întârzia semnarea contractelor de execuție, vor putea începe efectiv lucrările.

Proiectul drumul expres Arad – Oradea este un rezultat al parteneriatului dintre Primăriile Arad și Oradea, Consiliile Județene Arad și Bihor și Compania Națională de Autostrăzi – CNAIR.

La finalul acestui an, după o muncă susținută, vom încheia etapa de proiectare.

Ne găsiți și pe Google News