Proiectile de 76 mm, din al Doilea Razboi Mondial, gasite in Oradea, Marghita si Padurea Neagra
Stiri Bihor

Proiectile de 76 mm, din al Doilea Razboi Mondial, gasite in Oradea, Marghita si Padurea Neagra

În data de 15 octombrie a.c., specialiştii pirotehnicieni ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor au desfășurat trei misiuni de asanare a muniţiei rămase neexplodate din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale.

Prima sesizare a fost primită prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul inspectoratului, în jurul orei 12.05, semnalând descoperirea unui proiectil, pe un teren agricol de pe raza localității Marghita. Cel de-al doilea apel primit în jurul orei 15.55, solicita intervenţia echipajelor specializate la Pădurea Neagră, unde apelantul găsise un proiectil în timpul unei partide de vânătoare, iar cel de-al treilea apelant al numărului unic 112, descoperise muniția în timpul efectuării unor lucrări de amenajare a spațiului verde din curtea unei societăți comerciale situată pe strada Ștefan Octavian Iosif din Oradea.

Cele trei proiectile de calibru 76 milimetri, provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, au fost  ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic al inspectoratului, urmând a fi distruse la o dată ulterioară. 

Foto: arhiva

Ne găsiți și pe Google News