Proiect pentru promovarea incluziunii sociale, a egalității de șanse și de gen la nivelul Regiunii Nord Vest
Diverse

Proiect pentru promovarea incluziunii sociale, a egalității de șanse și de gen la nivelul Regiunii Nord Vest

Sub egida, „Impreuna pentru comunitate, impreuna pentru egalitate”, Administrația Socială Comunitară Oradea, impreuna cu Serviciul Public de Asistență Socială a Municipiului Baia Mare si în parteneriat cu Pactul Regional Nord-Vest, au organizat un atelier de lucru regional de informare și sensibilizare, în cadrul proiectului ”Centrul de Educație Timpurie Curcubeu”, la Oradea.

Workshop-ul a urmărit identificarea de bune practici și soluții în vederea promovării egalității de gen și facilitării integrării persoanelor vulnerabile pe piața muncii, în special a femeilor și a persoanelor de etnie romă. De asemenea a fost prezentată activitatea Comitetului Regional Nord-Vest pentru Problemele Romilor.

Proiectul are ca scop identificarea resurselor, crearea și punerea în aplicare a programelor sociale, educaționale și de ocupare a forței de muncă destinate promovării egalității de gen și integrării socio profesionale a femeilor și a altor grupuri vulnerabile.

Obiectivul principal este promovarea incluziunii sociale, a egalității de șanse și de gen la nivelul Regiunii Nord Vest prin dezvoltarea de noi servicii complementare și promovarea perspectivei de gen în viața socială.

 Arina Moș, directorul ASCO, a făcut o prezentare a instituției și  a serviciilor acordate de aceasta și a conchis:“Sunt norocoasă să fac parte dintr-o echipă minunată, să mă implic în problemele comunității și consider că noi, cei implicați în asistență socială, suntem obligați să dezvoltăm servicii sociale integrate și nu doar să acordăm beneficii sociale celor aflați în nevoie. Așa cum spune proverbul – Dă-i omului un pește și va avea de mâncare o zi, învață-l cum să pescuiască și va avea de mâncare toată viața; este definitoriu, în munca noastră, să-i învățăm și să-i îndrumăm pe cei care ne cer sprijinul, în vederea dobândirii deprinderilor necesare pentru o viață independentă. ”

La finalul seminarului invitații au fost încântați de vizitele făcute la creșele orădene și la Centrele de Cazare Temporară nr.2 și 3.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News