Proiect comun al asociatiilor Caritas Eparhial si Caritas Catolica din Oradea: „Alaturi de persoanele sarace”
Stiri Oradea

Proiect comun al asociatiilor Caritas Eparhial si Caritas Catolica din Oradea: „Alaturi de persoanele sarace”

Afis Un milion de steleAsociațiile Caritas Eparhial Oradea și Caritas Catolica Oradea, în parteneriat cu Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor, organizează în acest an evenimentul „Un milion de stele – Alături de persoanele sărace”, în data de 17 octombrie începând cu ora 18.00, în Piața Unirii, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei.

Scopul acestei acţiuni este de a oferi semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale, şi constă în iluminarea locurilor şi clădirilor reprezentative din cât mai multe oraşe şi comunităţi cu ajutorul lumânărilor, şi prin chemarea la solidaritate cu cei săraci.

Conform unui studiu Eurostat din 2015 în România în anul 2015, procentul persoanelor aflate în risc de sărăcie înainte de transferurile sociale a fost de 29,3 %, iar după transferurile sociale de 25,4%. Pe lângă ajutorul pe care statul îl oferă acestor persoane, este datoria ONG-urilor din domeniul social să se implice în diminuarea acestuia. Un mod important de a face acest lucru este prin informarea celorlalți cetățeni cu privire la această situație, și încurajarea acestora de a se implica în crearea unei schimbări reale: fie prin voluntariat, donații sau alegerea unor produse și servicii oferite de către economiile sociale.

Desfăşurarea evenimentului:

interlink.ro
  • La ora 18.00 se aprind lumânările;
  • La ora 18.10 începe ceremonialul cu sfinţirea lumânărilor;
  • Cuvântul PSS Virgil Bercea;
  • Cuvântul PSS László Böcskei;
  • Discursuri invitați;
  • Momente artistice muzicale;

Invitarea participanţilor să ia cu ei acasă lumânările aprinse, ca semn de solidaritate cu cei săraci, bolnavi şi marginalizaţi.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News