Programul festivităților din Oradea, prilejuite de Ziua Națională a României
Stiri Oradea

Programul festivităților din Oradea, prilejuite de Ziua Națională a României

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Primăria Municipiului Oradea invită orădenii să se bucure de sărbătoarea tuturor românilor, atât prin participarea la manifestările oficiale dedicate acestui eveniment, cât şi prin gustarea tradiţionalului meniu de 1 Decembrie, fasolea cu ciolan.

Festivităţile vor începe la ora 12:00, în Parcul 1 Decembrie, cu ceremonialul religios şi alocuțiuni, urmate de un recital folcloric și festivitatea de depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori. De la ora 13:30 va avea loc defilarea personalului militar și a tehnicii din dotare în Centrul Civic.

Imediat după finalizarea paradei, activitățile se mută pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, astfel că în jurul orei 14:00 va începe distribuirea meniului tradiţional de fasole cu ciolan și varză murată. Porțiile vor fi oferite în caserole, în două puncte de distribuţie, din care unul contra cost (la un preț de 5 lei).

În acest an, municipalitatea a pregătit pentru orădeni 2.700 de porţii de mâncare, preparate de către Garnizoana Oradea, la popota militară.

Festivitățile dedicate Zilei Naţionale a României 2019 se vor încheia cu defilarea și retragerea cu torțe, pe traseul: strada Dunării – strada Republicii – Piața Ferdinand – Piața Unirii, în intervalul orar 18:00-18:30.