Programul complet al vizitei Papei Francisc in Romania
National

Programul complet al vizitei Papei Francisc in Romania

Papa Francisc, cel mai important lider religios de pe mapamod, va ajunge în România peste două luni. Vor fi trei zile cu un program intens la care vor participa pelerini din toată ţara, dar şi de peste hotare. Suveranul Pontif ajunge la Bucureşti, de unde va pleca la Sanctuarul Marian de la Șumuleu Ciuc, la Blaj şi la Iaşi. Va merge cu avionul, cu elicopterul și cu un papamobil unic. În fiecare seară, indiferent de distanță, se va întoarce în București pentru a înnopta la Nunțiatura Apostolică.

Papa Francisc va pleca spre Bucureşti cu avionul de pe Aeroportul Fiumicino din Roma.

Vineri, 31 mai, în jurul orei 11:30, avionul papal va ateriza pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Va fi pentru prima dată când Sfântul Părinte Francisc va pune piciorul pe pământ românesc. După ce va avea loc primirea oficială, va merge la Cotroceni, unde se va întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis, dar și cu prim ministrul Viorica Dăncilă.

Citeste si: Papa Francisc vine in Romania pe 31 mai si va sta 3 zile

În aceeași zi, se va întâlni la Patriarhie cu Preafericitul Daniel şi, împreună, vor vizita Catedrala Națională, unde vor rosti rugăciunea Tatăl Nostru. După acest moment, va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala Catolică Sfântul Iosif, unde se estimează că vor fi prezenți peste 20.000 de credincioși.

În cea de-a doua zi a vizitei apostolice, sâmbătă, pe 1 iunie, Suveranul Pontif va pleca cu avionul spre Bacău, de unde va fi transferat cu elicopterul la Miercurea Ciuc. Va oficia Sfânta Liturghie la Sanctuarul Marian de la Șumuleu Ciuc, un loc cu mare încărcătură pastorală pentru catolici.

De la Șumuelu Ciuc, Papa Francisc va fi transportat cu elicopterul la Iaşi. Aici va vizita Catedrala Catolică Sfânta Maria Regina și se va întâlni pe platforma Palatului Culturii cu familiile si tinerii. Seara va pleca cu avionul spre București.

La fel ca și în prima seară, va înnopta la Nunțiatura Apostolică.

Duminică dimineața, ultima zi a vizitei, Suveranul Pontif va merge cu avionul la Sibiu de unde va fi preluat de un elicopter până în Blaj.

La Blaj,  pe Câmpia Libertății, Papa Francisc va oficia slujba de beatificare a celor 7 episcopi greco catolici martiri.

Spre seară, se va întoarce din nou la Sibiu, unde va avea loc o ceremonie de rămas bun. După acest moment, Suveranul Pontif se va întoarce cu avionul papal la Vatican.

Spre seara se va întoarce din nou la Sibiu unde va avea loc o ceremonie de rămas bun. După acest moment, Suveranul Pontif se va întoarce cu avionul papal la Vatican.

Sursa: stiri.tvr.ro

loading...