Prognoza meteo in Oradea in intervalul 15 octombrie – 11 noiembrie 2018
Vremea

Prognoza meteo in Oradea in intervalul 15 octombrie – 11 noiembrie 2018

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si de precipitatii pentru perioada 15 octombrie – 11 noiembrie 2018, in Oradea si judetul Bihor.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

In saptamana 15-21 octombrie, temperaturile se vor situa peste media climatologica, cu maxime cuprinse intre 18ºC si 22ºC, iar minimele intre 7ºC si 10ºC. Precipitatiile vor fi deficitare. Vantul va sufla in general slab, cu unele intensificari spre sfarsitul saptamanii.

In saptamana 22- 28 octombrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de normalul termic al săptămânii, avand, totusi, tendinta continua de scadere. Astfel maximile se vor situa intre 15ºC si 20ºC, iar minimiele intre 6ºC si 9ºC. Regimul pluviometric va fi in general exedentar.

In saptamana 29 octombrie – 4 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestui interval. Maximile  se vor situa  intre 10ºC si 14ºC, in timp ce minimele vor fi situate intre 2ºC si 7ºC. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate normalul perioadei, cu posibilitatea de a exista un ușor excedent local în zonele montane ale judetului Bihor

In saptamana 5 – 11 noiembrie, temperatura aerului se va situa în jurul valorilor normale pentru această săptămână. Maximile se vor situa intre 8ºC si 12ºC, iar minimele intre 0ºC si 6ºC. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal.  Local în zonele de munte precipitatiile vor fi usor excedentare.

 

 

Ne găsiți și pe Google News