Prognoza lunii septembrie ne anunta o toamna calduroasa. Pana cand va dura aceasta vreme
Vremea

Prognoza lunii septembrie ne anunta o toamna calduroasa. Pana cand va dura aceasta vreme

Administratia Nationala de Meteorologie estimeaza ca, in luna septembrie 2019, vremea va ramane mai calda decat in mod normal, cu temperaturi ce vor depasi frecvent 30 grade Celsius, iar precipitatiile vor fi rare, ele aparand temporar si vor fi insotite de descarcari electrice si vant cu aspect de vijelie.

Centrul european de prognoză pe termen mediu din Anglia, de la Reading, estimează că şi luna viitoare va fi mai cald decât în mod normal. Toamna adevărată va veni, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii ani, spre începutul lunii octombrie. Vremea se va menţine caldă până spre mijlocul lunii septembrie, iar finalul lunii aduce valori maxime şi minime ce se vor încadra între 19 şi 26 grade Celsius. Este probabil ca şi după 15 septembrie să avem o vreme călduroasă, cu temperaturi de 30-31 de grade.

In primele zile, vremea va fi călduroasă, local caniculară, apoi ea va scădea ușor și treptat, până spre 30 de grade, pe 3 septembrie. Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă și vor oscila ușor, între 27 și 29 de grade.

În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 17…18 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 14 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe, posibil însoțite de descărcări electrice va fi ridicată în intervalul 4-7 septembrie.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News