Procurorii oradeni acuza guvernul ca OUG 7 incalca independenta sistemului judiciar si intra in greva japoneza
Stiri Oradea

Procurorii oradeni acuza guvernul ca OUG 7 incalca independenta sistemului judiciar si intra in greva japoneza

noriel.ro

În conformitate cu dispoziţiile art. 121 din Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 2632/C/2014 privind aprobarea Regulamentului de Ordine Interioara al Parchetelor şi art. 97 rap. la art. 50 şi 51 din Legea nr. 304/2004, în data de 26.02.2019 a fost convocată Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

În urma dezbaterilor, cu votul majorităţii membrilor prezenţi, adunarea general a procurorilor a apreciat că modalitatea în care Guvernul României a procedat la modificarea legilor justiţiei prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 7/2019 este de natură a afecta stabilitatea legislativă, încalcă independenţa sistemului judiciar şi principiul separării carierelor magistraţilor.

Totodată, procurorii au achiesat punctului de vedere exprimat de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii în şedinţa din data de 25.02.2019 şi s-au delimitat de poziţia manifestată de Asociaţia Procurorilor din România.

decathlon.ro

Pentru aceste motive, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea vor purta, până la remedierea situaţiei legislative, o banderolă albă în semn de protest.

Foto: rtv.net