Primul heliport construit pe un spital judetean in România, a fost inaugurat azi la Oradea (VIDEO)
Stiri Oradea

Primul heliport construit pe un spital judetean in România, a fost inaugurat azi la Oradea (VIDEO)

Primul heliport construit pe un spital judetean in România, a fost inaugurat azi la Oradea. Certificatul care atestă faptul că heliportul îndeplineşte cerinţele de autorizare prevăzute de legislaţia aeronautică a fost emis în data de 20 martie 2017.

Heliportul va funcţiona atât ziua cât şi noaptea şi este amplasat astfel încât pacientul să ajungă în cel mai scurt timp în sala de terapie intensivă, el fiind astfel cel mai rapid mijloc de transport pentru pacienți la momentul actual”, a declarat managerul Gheorghe Carp la momentul inaugurării. 

Ne bucurăm foarte mult„, a declarat doctorul Carmen Pantis, coordonatorul Programului de Transplant în Bihor. „Superbe clipe pentru angajații mai vechi din ATI, au plans de bucurie, cine si-ar fi putut imagina asa ceva in urma cu 32 ani„, a mai adaugat doctorul Carmen Pantis.

Amenajarea heliportului a durat trei ani și a costat un milion de lei, bani proveniți din donații, din bugetul spitalului și de la Ministerul Sănătății.

Locul de aterizare/decolare pentru elicopterele medicale se află pe corpul B al unității medicale de pe strada Gheorghe Doja, suprafața ocupată fiind de 625 mp.

Heliportul va fi deservit exclusiv de elicopterele destinate urgențelor medicale, care au capacitatea și tonajul adecvate – elicopterele MAI, cele ale SMURD și o parte din elicopterele Forțelor Aeriene Române.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News