Primarul ales Florin Birta a depus jurământul
Stiri Oradea

Primarul ales Florin Birta a depus jurământul

În cadrul şedinţei de constituire a noului Consiliu Local al Municipiului Oradea, care a avut loc azi, 19 septembrie 2020, primarul Florin Birta a depus jurământul pentru mandatul de primar, obţinut prin votul la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Domnul Florin Birta a fost votat de 47.966 de orădeni, ceea ce reprezintă un procent de 70,13% din numărul de voturi valabil exprimate.

La ceremonia de constituire a noului Consiliu a fost prezent prefectul judeţului, dl. Dumitru Țiplea, care i-a felicitat pe toţi cei aleşi la data de 27 septembrie, pentru câştigarea mandatelor şi pentru modul decent de desfăşurare a campaniei electorale.

Primul care a luat cuvântul a fost dl. Morar Grigore, decanul de vârstă al noului Consiliu Local, care la rândul lui a mulțumit primarului Ilie Bolojan și echipei de consilieri pentru activitatea depusă și a dorit mult succes noilor consilieri locali.

În cadrul şedinţei au fost validaţi 23 de consilieri din cei 27, urmând ca ceilalți consilieri să fie validaţi într-o şedinţă ulterioară. Cei 23 de consilieri locali validaţi sunt:  Dulca Camelia-Mariana, Căuș Vasile-Aurel, Dragoș Marcel-Daniel, Burta Olivia-Ligia, Morar Grigore, Nica Antonia-Monica, Filimon Teofil-Laviniu, Moș Patricia-Simina-Arina, Dușe Traian-Adrian, Lezeu Ioan, Marinău Florin-Liviu, Crăciun Nicolae-Andrei, Buhaș Camelia-Liana, Zdrâncă Ionel-Marius, Chiană Laurențiu-Alin, Tirla Ioan-Alexandru, Negrean Daniel-Dumitru, Barabaș Călin-Iulian, Tau Ioan, Pető Dalma Csilla, Szabó József, Kádár Hunor, Pavel Emilian.

interlink.ro

După depunerea jurământului, secretarul Ionel Vila a convocat o ședință extraordinară de îndată, la care consilierii au votat şi cei doi viceprimari, în persoana lui Arina Moș şi a lui Marcel Dragoş, ambii de la PNL.

După preluarea mandatului şi depunerea jurământului, primarul Florin Birta s-a adresat celor prezenţi:

Azi, am depus jurământul pentru investirea mea în funcția de primar al municipiului Oradea. Doresc să vă mulțumesc pentru încrederea acordată prin votul dumneavoastră! Nu vă voi dezamăgi!

Îi mulțumesc domnului Ilie Bolojan pentru suportul, sprijinul și pentru tot ce m-a învățat în ultimii ani. Îi mulțumesc de asemenea pentru nivelul la care a adus orașul Oradea, pentru toate eforturile depuse și pentru construirea unei administrații funcționale și performante, alături de care voi putea duce mai departe proiectele care ne-au făcut să ieșim în evidență, ca oraș exemplu pentru toată țara.

Mulțumesc echipei mele care a fost implicată în această reușită și alături de care vom continua să muncim, zi de zi, în următorii ani, pentru Oradea.

Doresc să transmit respectul meu pentru întreaga clasă politică și îmi manifest speranța că, împreună, vom conlucra proactiv pentru binele orădenilor și pentru atingerea unor puncte de performanță superioară a municipiului Oradea.

Eu, Florin Birta, voi fi, la fel ca înaintașul meu, un primar pentru toți orădenii, indiferent de etnie, religie sau preferințe politice. Buna înțelegere și respectul reciproc ne caracterizează și e parte din reușita noastră ca oraș. Suntem și vom rămâne un oraș multicultural în care dorința de a face lucrurile bine, indiferent din ce direcție vine această dorință, ne poate propulsa și mai sus.

În calitate de primar voi continua strategia de dezvoltare a orașului Oradea, bazându-mă pe programul și pe cei 10 piloni care stau la baza proiectului prezentat în campania electorală.

Situația critică în care suntem ne impune să accelerăm câteva direcții prioritare: sănătatea, educația și infrastructura. Împreună cu Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, vom luate toate măsurile să trecem cu bine peste această perioadă de pandemie, atât în Oradea cât și în județul Bihor.

Tot ceea ce vom face în următorii 4 ani au ca scop creșterea calității vieții orădenilor. Toți pilonii pe care se bazează programul meu vor fi activi și vor avea o finalitate în creșterea nivelului orașului Oradea.

Avem mult de lucru, avem multe de făcut. Avem de construit un oraș și de crescut generații de valoare. Nu avem timp de pierdut!

Vom reuși împreună, dragi orădeni!

Dumnezeu să aibă în pază orașul și județul nostru!

Ne găsești și pe Google News