Primaria va construi un parc public, in valoare de de 8 mil. de lei, pe strada Barcaului din Oradea
Stiri Oradea

Primaria va construi un parc public, in valoare de de 8 mil. de lei, pe strada Barcaului din Oradea

Consiliul Local a aprobat joi, 19 iulie, achiziționarea unui teren intravilan cu suprafața de 4.104 mp, necesar în vederea realizării obiectivului “Coridor verde din strada Barcăului, municipiul Oradea, județul Bihor”.

Prețul terenului, în valoare de 147.774 euro+TVA, a fost adjudecat cu ocazia participării Municipiului Oradea la licitația publică organizată de Casa de Insolvență Transilvania SPRL, pentru valorificarea acestui bun imobil care aparține societății CIAC SA, aflată în faliment, anunta Primaria Oradea

Am reușit să achiziționăm ultima suprafață de teren în zona străzii Barcăului, ceea ce face ca întreaga suprafață de 4,5 ha să fie proprietatea municipiului Oradea, lucru care ne permite să depunem proiectul de finanțare pentru a realiza acel coridor verde”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Proiectul „Coridor verde din strada Barcăului din municipiul Oradea, jud. Bihor” se află în procedură de licitație deschisă și prevede amenajarea unei zone de agrement pe strada Barcăului, care ar urma să devină coridorul verde al cartierului Ioşia, cu zone de relaxare și de petrecere a timpului liber.

Realizarea acestui coridor verde este necesară deoarece, la nivelul străzii Barcăului, în timp, s-a constituit o zonă degradată, pe traseul fostei căi ferate şi a terenurilor adiacente acesteia, care la această dată nu mai sunt folosite pentru activităţile economice pe care le-au deservit.

Se dorește înființarea în acest perimetru a unui parc public atractiv în cartierul Ioșia, dotat cu terenuri de sport, spații de joacă și educație ecologică destinate atât locuitorilor zonei, cât și celor aflați în trecere.

Valoarea totală a acestei investiții este de 7.891.888,01 RON (fără TVA), din care 8.7667,75 lei (fără TVA) este valoarea proiectării, iar 7.804.220,26 lei (fără TVA) valoarea execuției lucrărilor. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 8 luni.