Primaria Oradea vrea sa doteze Centrul Oncologic din oras, cu aparatura de ultima generatie, capabila in depistarea si diagnosticarea diferitelor forme de cancer
Stiri Oradea

Primaria Oradea vrea sa doteze Centrul Oncologic din oras, cu aparatura de ultima generatie, capabila in depistarea si diagnosticarea diferitelor forme de cancer

noriel.ro
Intr-o conferinta de presa, sustinuta de viceprimarul Mircea Malan, saptamana trecuta, acesta a prezentat cateva proiecte europene pe care municipiul Oradea le va derula in perioada urmatoare.

Unul dintre acestea este si cel pe care municipalitatea urmează să-l depună în luna aprilie, privind dotarea Centrului Oncologic cu aparatură de înaltă performanță, inclusiv cu aparatură de ultimă generație privind depistarea și diagnosticarea diferitelor forme de cancer. Acest proiect are o valoare de 10 milioane de euro.

Desi acesta este un proiect depus in rezerva, experienta ultimilor ani ne arata ca Oradea este capabila sa atraga mai multi bani decat cei alocati initial, asa cum a fost si anul trecut, cand Oradea avea alocata suma de 35 milioane euro si a atras peste 140 milioane euro.

Fac precizarea că aceste proiecte sunt proiecte depuse mult peste sumele care au fost alocate orașului Oradea, sunt proiecte depuse în rezervă. Noi mizăm pe faptul că de vreme ce sunt încă destul de multe orașe din România care nici acum, la ani buni după deschiderea perioadei de finanțare, nu au depus nici un proiect, vor rămâne fonduri disponibile și Guvernul va lua, dacă vrea să realizeze absorbție, proiectele care sunt depuse”, a precizat Mircea Malan.

decathlon.ro

Lucrările de modernizare a Secției Clinice de chirurgie oncologică și generală s-au desfășurat pe parcursul lunii februarie 2018, timp în care s-au efectuat mai multe lucrări și achiziții: schimbarea grupurilor sanitare, igienizări, zugrăveli, dotarea cu mobilier a saloanelor, dotarea cu televizoare a saloanelor pacienților, achiziția de truse chirurgicale, achiziția de echipament medical (termometre non-contact, tensiometre, pulsoxiometre, sistem de monitorizare a funcțiilor vitale, EKG, barbotoare oxigen etc).