Primaria Oradea vrea sa construiasca un bazin de inot didactic in Iosia
Stiri Oradea

Primaria Oradea vrea sa construiasca un bazin de inot didactic in Iosia

Primăria Oradea dorește să implice municipiul în Programul național de construcții de interes public sau social, derulat de Compania Națională de Investiții, program prin care se pot realiza printre altele și bazine de înot didactic școlare.

După ce în cursul lunii ianuarie 2020, consilierii locali și-au dat acordul ca municipiul Oradea să participe la acest program prin construirea unui bazin de înot în cartierul Ioșia, pe strada A. Cazaban nr. 47/A, în zona dintre Liceul Don Orione și Arena Antonio Alexe. în cadrul şedinţei de ieri, 25 iunie a Consiliului Local au fost aprobate, proiectele care presupun predarea către Compania Naţională de Investiţii a amplasamentelor pe care Compania Națională de Investiții va construi în Oradea un bazin didactic de înot, respectiv o nouă bază sportivă. 

Conform proiectelor bazinul de înot se va realiza în cartierul Ioșia, pe strada A. Cazaban nr. 47/A, în zona dintre Liceul Don Orione și Arena Antonio Alexe, iar terenul pe care municipalitatea va preda pentru realizarea investiţiei estede o suprafață de 3.000 mp. 

Construirea acestui bazin de înot se va realiza în urma solicitării depuse de autoritatea locală și reprezintă o oportunitate atât pentru utilizatori (elevi ai școlilor arondate bazinului de înot), cât și pentru publicul larg.

De asemenea, baza sportivă urmează să fie amenajată pe Calea Clujului nr. 202, în spatele terenului de fotbal “Motorul”. Aceasta ar urma să aibă 3 terenuri noi, iar cel existent ar urma să fie reabilitat. Suprafața terenului  pus la dispoziţia Companiei Naționale de Investiții de către municipalitate este de 14.500 mp. 

În ambele cazuri, Primăria Oradea va suporta cheltuielile cu racordurile la reţelele de utilităţi, iar  investiţiile vor fi realizate cu finanțare de la bugetul de stat.

Foto: ilustrativ din arhiva

loading...