Primaria Oradea va scuti persoanele juridice și persoanele fizice de majorarile pentru neplata obligatiilor fiscale si nefiscale
Stiri Oradea

Primaria Oradea va scuti persoanele juridice și persoanele fizice de majorarile pentru neplata obligatiilor fiscale si nefiscale

În contextul actual, dată fiind situația provocată de criza virusului Sars-Cov 2, când o parte a societăților comerciale și-au redus/închis activitatea, persoanele fizice și-au pierdut locurile de muncă, Consiliul Local al Municipiului Oradea a adoptat o hotărâre privind scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale şi nefiscale datorate bugetului local de către persoanele juridice și persoanele fizice.

Pentru a beneficia de această reducere, cetățenii au de parcurs următorii pași:

Pasul 1. Obțineți informații la zi privind obligațiile dvs. de plată datorate bugetului local:

  • Consultați Ghișeul online – Primăria Oradea pe site-ul oradea.ro. Accesul pe platformă poate fi realizat fără autentificare, strict pe baza CNP/CUI;
  • La ghișeele de casierie/impunere din cadrul Primăriei Oradea orar luni-joi 8:00 – 18:00, vineri 8:00 – 15:00.

Pasul 2. Achitați până cel târziu în data de 31 octombrie 2020 suma reprezentând obligațiile principale de plată (debit și/sau rămășită din anii anteriori) fără majorările/penalitățile aferente.

Pasul 3. Completați și transmiteți până cel târziu la 31.10.2020 Cererea de anulare a accesoriilor (majorări și/sau penalități) – cererea o găsiți atașat, astfel:

  • Transmiteți o fotocopie a cererii pe adresa de email primarie@oradea.ro , sau
  • Depuneți cererea la ghișeele Primăriei Oradea, sau
  • Transmiteți cererea prin corespondență pe adresa Primăria Oradea, Piața Unirii nr. 1.

În cazul firmelor, Cererea de anulare a accesoriilor trebuie însoțită și de o Declarație pe propria răspundere privind ajutoarele de stat de care au beneficiat în ultimii 3 ani.

Ulterior prelucrării cererilor, solicitanții vor primi prin corespondență (email/adresă) dovada scutirii majorărilor de întârziere sau respingerii solicitării în cazul în care solicitantului nu este eligibil conform prevederilor legale.