Primaria Oradea va planta 3.000 de arbori, in municipiul Oradea, in urmatorii 3 ani
Stiri Oradea

Primaria Oradea va planta 3.000 de arbori, in municipiul Oradea, in urmatorii 3 ani

noriel.ro
În conferința de presă din 26 martie 2018, viceprimarul Florin Birta a vorbit printre altele despre proiectul municipalității care vizează achiziția serviciilor de achiziție și plantat arbori în municipiul Oradea printr-un acord-cadru de trei ani.

Spațiile verzi din municipiul Oradea sunt alcătuite din parcuri, scuaruri, aliniamente stradale și alte zone verzi care au în compoziție suprafețe înierbate, flori, arbori și arbuști ornamentali, piese de mobilier urban, alei și alte dotări. Dat fiind faptul că vegetația arbuștivă constituie unul dintre cele mai importante elemente constitutive ale spațiului verde din Oradea, în vederea realizării unor amenajări unitare, armonioase și funcționale, este foarte importantă alegerea și asocierea speciilor ornamentale de arbori. În acest sens municipalitatea dorește achiziția de material dendrologic în varietăți care corespund anumitor exigențe privind caracterele ornamentale, rezistența biologică la diferiți factori de stres, plante aflate în stadiul de maximă atractivitate.

În momentul de față suntem într-o achiziție, apropo de plantări de copaci, prin care vom achiziționa aproximativ 500 de arbori de dimensiuni mai mari. S-a finalizat termenul de depunere a ofertelor pentru licitație. Sunt trei firme care au participat la această licitație și, cu siguranță, în cel mai scurt timp va fi desemnat câștigătorul și vom începe plantarea celor 500 de arbori. Totodată pentru a evita problemele pe care le-am avut până în anul acesta de a nu se prezenta firme la licitații, vom aproba în cadrul ședinței Consiliului Local un acord-cadru pe trei ani de zile pentru plantări de arbori în oraș. Aproximativ 3000 de arbori vor fi plantați în Oradea prin acest acord cadru. Așadar, dorim ca orașul nostru să fie un oraș cu cât mai mulți arbori și de mari dimensiuni”, a declarat viceprimarul Florin Birta în cadrul conferinței.

Arborii de dimensiune mare vor avea în jur de 4 metri înălțime și o grosime de aproximativ 20 de centimetri.

decathlon.ro

Valoarea maximă a achiziției serviciilor pentru achiziție și plantat arbori în municipiul Oradea, pe o perioadă de 3 ani, este de 2.940.000 lei fără TVA, iar finanțarea se va face din fondurile bugetului local.

Se estimează că va fi atribuit câte un contract subsecvent având valori egale în fiecare an din cei trei, reprezentând durata acordului-cadru, după cum urmează:

  • În anul 1 – un singur contract subsecvent acordului-cadru – valoarea maximă 980.000 lei fără TVA.
  • În anul 2 – un singur contract subsecvent acordului-cadru – valoarea maximă 980.000 lei fără TVA.
  • În anul 3 – un singur contract subsecvent acordului-cadru – valoarea maximă 980.000 lei fără TVA.

Valorile maxime și minime ale acordului-cadru și contractului subsecvent pe o perioadă de trei ani sunt următoarele:

  • Valoarea maximă acord-cadru 2.940.000 lei fără TVA / valoare maximă contract subsecvent 980.000 lei fără TVA.
  • Valoarea minimă acord-cadru 1.176.000 lei fără TVA / valoare maximă contract subsecvent 392.000 lei fără TVA.