Primaria Oradea va cumpara 40 de autobuze electrice, dotate cu aer conditionat, sisteme de incalzire, platforme de urcare pentru persoane cu dizabilitati si sisteme media/video
Stiri Oradea

Primaria Oradea va cumpara 40 de autobuze electrice, dotate cu aer conditionat, sisteme de incalzire, platforme de urcare pentru persoane cu dizabilitati si sisteme media/video

Trei oferte au fost depuse pentru achiziționarea celor 30 de autobuze electrice de 12 metri, 7 stații de încărcare lentă și 2 stații de încărcare rapidă (Lot 1), firmele interesate fiind: ATP Motors, Bozankaya Otomotiv MAK.IML.ITH.VE İHR. A.Ş. și New Kopel Car Import.

Valoarea estimată a Lotului 1: 92.300.625,00 lei fără TVA.

Pentru Lotul 2, respectiv achiziționarea a 10 autobuze electrice de 18 metri, 3 stații de încărcare lentă și 2 stații de încărcare rapidă au fost depuse două oferte, respectiv a celor de la ATP Motors și Bozankaya Otomotiv MAK.IML.ITH.VE İHR. A.Ş.

Lotul 2 are o valoare estimată de 38.150.925,00 lei fără TVA.

Astfel, Primăria Oradea continuă procesul de modernizare a flotei mijloacelor de transport în comun și își dorește să îmbunătățească condițiile pentru călători, să crească atractivitatea transportului public printr-o frecvență mai ridicată a mersului autobuzelor, precum și eficiența energetică a parcului auto. Totodată, se are în vedere reducerea poluării și scăderea costurilor de operare a acestor mijloace de transport în comun.

Detalii tehnice

– capacitatea de minimum 66 de persoane, inclusiv conducătorul auto, dintre care minimum 27 pe scaune pentru autobuzele din gama de 12 m;
– capacitatea de minimum 125 de persoane inclusiv conducătorul auto, dintre care minimum 37 pe scaune pentru autobuzele din gama de 18 m.

Autobuzele vor fi dotate cu aer condiționat pentru sezonul cald şi instalații de încălzire pentru sezonul rece și vor avea podea complet coborâtă pe toată lungimea.

Amplasamentul scaunelor va asigura locuri rezervate pentru persoane cu nevoi speciale, iar fiecare autobuz va fi prevăzut la ușa din mijloc cu platformă pentru facilitatea accesului acestor persoane. Acestea vor fi dotate cu echipamente pentru informare călători (audio-vizuală), numărare călători şi supraveghere video.

Autobuzele electrice vor fi depuse spre finanțare prin Programul Regional Nord – Vest 2021 – 2027, pe parcursul anului 2023.

Ne găsiți și pe Google News