Primaria Oradea va construi un pod rutier ce va lega str. Radu Enescu cu str. Trotusului
Stiri Oradea

Primaria Oradea va construi un pod rutier ce va lega str. Radu Enescu cu str. Trotusului

În ședința Consiliului Local de miercuri, 11 noiembrie, a fost aprobat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici, respectiv varianta I recomandată de proiectant, dar și coridorul de expropriere necesar pentru realizarea investiției Pod peste Pârâul Peța inclusiv legătura între str. Radu Enescu și str. Trotușului din municipiul Oradea.

Prin crearea acestei legături, se va fluidiza circulaţia în zonă, locuitorii din această parte a cartierului Ioşia având posibilitatea să ajungă prin cartierul Veteranilor spre Sântandrei.

Valoarea totală a investiției este de 2.958.775 lei (inclusiv TVA), iar durata de execuție este de 6 luni.

Lungimea efectivă a traseului nou creat între strada Radu Enescu și strada Trotușului este de 106.37 m, din care 17.28 m reprezintă lungimea podului peste Pârâul Peța și 89.09 m este lungimea străzii nou create între str. Radu Enescu și str. Trotușului.

De menționat, că noul pod peste Pârâul Peța va avea și o pistă de biciclete de 43,98 mp.

În ceea ce privește structura podului, acesta va fi realizat din grinzi prefabricate din beton precomprimat pe infrastructura din beton armat.

Lungimea zonei podului (inclusiv aripi) este de 22.38 m, iar lungimea carosabilă a podului este 17.28 m.

Amplasamentul pe care se va realiza această investiție este situat în partea sudică a Municipiului Oradea, în intravilan, într-un perimetru delimitat de strada Henrik Ibsen, Calea Aradului și drumul de centură, mai precis în partea nord-estică a acestui perimetru. Astfel, amplasamentul se află la extremitatea sudică a orașului, în apropierea marilor centre comerciale din această parte a orașului (Era, Oradea City, Dedeman, Auchan etc. dar și de viitoarea sală de sport care se construiește pe amplasamentul fostei piețe de vechituri).

Suprafața terenului este de 2041.40 mp. Cea mai mare parte a terenului este proprietatea municipalității, respectiv a statului român – zona de traversare 1205.4 mp. O parte însă este proprietate privată și urmează să se procedeze la expropriere conform legii. Suprafața ce urmează a fi expropriată este de 836 mp si are o valoare evaluată la 720.000 lei, conform datelor furnizate de beneficiar.