Primaria Oradea va construi doua camine studentesti care vor avea 234 de camere
Stiri Oradea

Primaria Oradea va construi doua camine studentesti care vor avea 234 de camere

În ședința Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului din 11 noiembrie, au fost analizate 62 de lucrări, din care 32 în comisia mare CMUAT și 30 în subcomisia operativă.

Astfel, Primăria municipiului Oradea a solicitat aviz arhitectului-șef pentru construirea de cămine studențești în incinta Universității Oradea, în conformitate cu Planul Urbanistic de Detaliu aprobat cu HCL 521/2020. Solicitarea se referă la două corpuri de clădire, C1 și C2, care vor dispune în total de 234 de camere, respectiv 464 de locuri de cazare, din care 4 locuri pentru persoanele cu dizabilități. Conform Planului Urbanistic Zonal, într-o etapă ulterioară mai este prevăzut un corp de clădiri C3.

Parte din aceste proiecte vin în întâmpinarea nevoilor de cazare a studenților. Dorim să le creăm condiții de cazare cât mai moderne și atractive. În acest sens se vor realiza sute de locuri de cazare în campusul Universității, fapt ce va conta cu siguranță în alegerea Oradiei ca oraș de în care să-și deruleze studiile superioare”, a precizat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

interlink.ro