Primaria Oradea va achizitiona 40 de autobuze hibrid noi pentru a reduce poluarea in oras
Stiri Oradea

Primaria Oradea va achizitiona 40 de autobuze hibrid noi pentru a reduce poluarea in oras

Viceprimarul Mircea Mălan, in conferinta de presa sustinuta vineri, a vorbit despre câteva aspecte legate de proiectele europene care au fost derulate de Municipiul Oradea în perioada de finanțare anterioară și cele care sunt acum în diferite stadii de implementare.

Viceprimarul a anuntat ca, in aceiasi zi Primaria a reusit sa depuna cateva proiecte in valoare de 150 milioane lei: „Practic astăzi, în urmă cu o oră, la ora 12, termenul limită pentru depunerea proiectelor pe Axa 4 de mobilitate urbană s-a împlinit și în aceste zile orașul nostru a mai depus câteva proiecte în valoare de aproape 150 milioane de lei”.

Unul dintre aceste proiecte este si achizitionarea a 40 de autobuze hibrid noi, in valoare de 1,66 milioane lei, fiecare. Asta dupa ce, in toamna anului trecut, si viceprimarul Florin Birta anunta achizitionarea a 10 autobuze hibrid noi, din fonduri europene.

Necesitatea cumpararii de autobuze noi, nepoluante se refera la alinierea parcului de vehicule OTL la cerințele dezvoltării durabile, iar achizitia acestor autobuze se face achiziția de autobuze se face în cadrul apelului de proiecte pentru Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă/proiecte nefinalizate, al Axei 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, din cadrul POR 2014 – 2020.

Prioritatea de investiție 4.1 – Mobilitate urbană durabilă are ca principal rezultat implementarea unor măsuri privind limitarea creșterii emisiilor de gaze cu efect de seră. Contribuția așteptată la obiectivul de reducere a emisiilor de carbon va fi asigurată, în primul rând, prin scăderea emisiilor de noxe provenite din transport, respectiv prin oferirea opțiunilor de transport alternativ și descurajarea utilizării autoturismelor personale, orașele devenind astfel spații mai puțin poluate pentru cetățenii lor.

Imaginile au caracter informativ

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News