Primaria Oradea introduce facilitati fiscale pentru firmele din sectorul IT
Stiri Oradea

Primaria Oradea introduce facilitati fiscale pentru firmele din sectorul IT

Facilitățile fiscale acordate firmelor din sectorul IT au avut și continuă să aibă un rol deosebit în dezvoltarea acestui domeniu, acestea fiind atât în avantajul angajaților, cât și în avantajul firmelor de profil, care își pot stimula astfel personalul, încurajându-l să rămână în Oradea.

Primăria Municipiului Oradea stimulează persoanele juridice din domeniul IT, prin acordarea unor facilități precum reducerea impozitului pe clădirile utilizate de entități din domeniul IT.

Conform HCL nr. 93 din 2024, criteriile de eligibilitate sunt:

  • Profilul de activitate (domeniul IT);
  • Suprafața de minimum 200 mp utilizată de către entități în domeniul IT.

Cota de reducere a impozitului pe clădiri pentru suprafețele desfășurate utilizate de către entități din domeniul IT este de 50% din valoarea impozitului pe clădire datorat, aferent spațiilor dedicate serviciilor IT. Valoarea se calculează pe baza suprafețelor desfășurate aferente activităților firmei/firmelor de IT din totalul suprafeței desfășurate a imobilului.

Cererea se poate descărca de la următorul link https://oradea.ro/wp-content/uploads/2023/10/PJ-Cerere-revizuire-scutire-impozit-cladire-IT.pdf și se depune până în data de 31.03.2024 prin:

  • email pe adresa: primarie@oradea.ro
  • fax la nr. 0259/437.544
  • poștă pe adresa Primăriei Municipiului Oradea, Piața Unirii, nr. 1
  • depunere la Centrul de relații cu publicul – Primăria Municipiului Oradea, Piața Unirii, nr. 1.

Ne găsiți și pe Google News