Primaria Oradea informeaza cu privire la parcarea de pe Independentei. Cum va arata (FOTO)
Stiri Oradea

Primaria Oradea informeaza cu privire la parcarea de pe Independentei. Cum va arata (FOTO)

Lucrările neexecutate aferente parcării subterane de pe strada Independenței urmează să fie scoase la licitație. Consiliul Local a aprobat azi un act adițional la acordul de asociere încheiat între Municipiul Oradea și Societatea RDS&RCS, în vederea realizării parcării subterane de pe strada Independenței, care va avea 460 de locuri.

Proiectantul inițial a fost schimbat, întrucât proiectul avea deficiențe serioase, s-a încredințat proiectarea unui alt arhitect, iar în urma reproiectării acestei parcări valoarea estimată a lucrărilor a crescut cu un procent de 50% față de valoarea estimată inițial.

În această situație am decis sistarea lucrărilor, aprobarea noii valori de către cei doi parteneri și scoaterea la licitație a restului de lucrări, în așa fel încât anul viitor, cu o întâziere pe care din păcate o înregistrăm, parcarea să fie dată în funcțiune”, a declarat primarul Ilie Bolojan în cadrul conferinței de presă susținută joi, 24 mai 2018.

Valoarea inițială contractată a fost de aproximativ 24 de milioane de lei, din care s-au executat aproximativ 15% din lucrări, care au fost achitate și recunoscute de către cei doi asociați. În urma reproiectării, valoarea nouă estimată (scăzând toate costurile de proiectare care au fost suportate de către partenerul  RCS&RDS) pe care Primăria Oradea o va scoate la licitație este de 33 de milioane de lei, valoarea maximă finală estimată a parcării fiind de aproximativ 36 de milioane de lei. Din această nouă valoare transferată în cost pe metru pătrat estimat la cei 14.158 de metri pătrați ai parcării va rezulta o valoare de pornire a acestei noi licitații de 550 euro/mp de parcare subterană +TVA. 

interlink.ro

Având protocolul semnat în acest sens, în următoarele zile se va demara procedura de licitație pentru realizarea lucrărilor.

Sperăm ca în această toamnă să reluăm lucrările în forță iar anul viitor această parcare să fie gata. Această lucrare s-a lungit din păcate din cauza deficiențelor de proiectare, și asta înseamnă un deranj pentru cei care locuiesc în zona centrală, iar cei care doresc să ajungă în centru nu vor avea spații de parcare decât cu un an și jumătate întârziere, lucru pentru care ne cerem scuze”, a încheiat primarul Ilie Bolojan.

Ne găsești și pe Google News