Primaria Oradea construieste o cladire de birouri in valoare de 1,4 milioane de euro
Stiri Oradea

Primaria Oradea construieste o cladire de birouri in valoare de 1,4 milioane de euro

Primăria Oradea, prin Direcția Patrimoniu Imobiliar, a început în aceste zile construcția clădirii multifuncționale cu spații comerciale și birouri situat pe str. Parcul Traian, nr. 14.

Clădirea multifuncțională, în regim de înălțime P+3E+R, care urmează să fie realizată la frontul străzilor Parcul Traian și George Enescu, are suprafața construită de 317,40 mp, iar suprafața desfășurată a celor 5 niveluri este de 2.128, 80 mp. Accesul în clădire se va realiza din ambele străzi.

În prima fază, constructorul SC Da Vinci Construct&Proiect SRL a început relocarea utilităților, după care urmează forarea piloților.

Scopul acestui proiect este restructurarea urbană a amplasamentului celor trei parcele situate între străzile George Enescu și Franz Schubert și construirea de clădiri multifuncționale care să se integreze atât funcțional, cât și volumetric și d.p.v. al plasticii arhitecturale, în caracterul zonei Parcul Traian. De asemenea, intenția municipalității este să ofere un mediu prielnic dezvoltării afacerilor, prin realizarea unor spații comerciale și birouri în centrul istoric al orașului, în apropierea celor mai importante instituții.

Locurile de parcare aferente funcțiunilor se vor asigura în parcarea publică etajată de pe str. Tribunalului, iar utilitățile se vor realiza prin racord la rețelele edilitare existente în zonă.

Valoarea investiției este de 7.178.468,68 lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 12 luni.

Ne găsiți și pe Google News