Primăria Oradea a primit patru proprietăți de la Ministerul Agriculturii și a dat la schimb o clădire reabilitată, in prezenta ministrului Adrian Oros
Stiri Oradea

Primăria Oradea a primit patru proprietăți de la Ministerul Agriculturii și a dat la schimb o clădire reabilitată, in prezenta ministrului Adrian Oros

Schimb de proprietăți între Ministerul Agriculturii și Primăria Oradea. Municipalitatea a primit patru terenuri cu imobilele aferente, aflate în proprietatea Statului român, pe care intenționează să le valorifice în interes public. La schimb, administrația publică orădeană a reabilitat și recompartimentat o clădire care a fost predată astăzi Agenției Fitosanitară Bihor, în prezența ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a transmis din proprietatea publică a Statului în proprietatea publică a municipiului Oradea, în vederea realizării unor investiții de interes local, următoarele 4 proprietăți:

  • – Imobil situat pe str. Ion Mihalache, în suprafață totală a terenului de 9.924 mp pe care sunt identificate clădiri cu destinația laborator, saivan, grajd furaje și rețele electrice;
  • – Imobil situat pe str. Rectorului nr. 2, în suprafață totală a terenului de 670 mp, unde sunt edificate clădirea UARZ Episcopia Bihor și un grajd;
  • – Imobil situat pe str. Corneliu Baba nr. 2, în suprafață totală a terenului de 702 mp, cu o clădire cu destinația de laborator furaje.
  • – Teren în suprafață totală de 6.000 mp pe str. Ion Bogdan.

„Vreau să-i mulțumesc domnului ministru pentru această colaborare care a adus beneficii municipiului nostru, dar și ministerului. În cursul anului 2020, a fost transferat în domeniul public al municipiului Oradea un teren pe str. Ion Mihalache, pe o parte din acesta realizându-se extinderea Parcului Industrial I, însă mai există o clădire pe acel amplasament căreia trebuie să-i dăm o destinație. Pentru al doilea teren, care se află pe strada Rectorului, se lucrează la un studiu de fezabilitate în vederea realizării unui parc în zona Episcopia. Cât despre fosta Casă a Agronomului, de pe str. Corneliu Baba, încercăm în următoarea perioadă de finanțare să introducem locația în circuitul turistic. Terenul de 6.000 de metri pătrați din zona străzii Ion Bogdan a fost integrat deja în parcul de aproximativ 15.000 de mp, realizat din fonduri europene.”, a precizat primarul Oradiei, Florin Birta.

La schimb cu terenurile și clădirile menționate, Primăria Oradea a reabilitat și recompartimentat imobilul situat pe str. Ion Bogdan nr. 13, în suprafață desfășurată de 550 mp, regim de înălțime P+E, în care își va desfășura activitatea Agenția Fitosanitară Bihor. Valoarea investiției finalizată în septembrie 2020, în avans cu 2 luni față de termenul contractual, este de 1.104.100 lei fără TVA.

interlink.ro

„A fost o colaborare win-win în care am câștigat și noi, cei de la Ministerul Agriculturii, având un sediu nou pentru Agenția Fitosanitară, care să corespundă tuturor standardelor, astfel încât colegii mei să poată să-și facă treaba și primăria să beneficieze de imobile cu care noi nu prea avem ce face”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

Lucrările executate la imobilul predat au avut ca scop menținerea rezistenței elementelor structurale actuale, îmbunătățirea protecției seismice și satisfacerea normelor tehnice actuale. S-au făcut intervenții la elementele structurale și nestructurale, cu păstrarea caracteristicilor arhitecturale ale construcție și s-au executat lucrări de reabilitare termică a clădirii, tencuieli și finisaje interioare, tâmplărie PVC cu geam termopan și acoperiș în format tip șarpantă cu învelitoare din țiglă ceramică.

S-au refăcut în totalitate instalația electrică, sanitară și instalația de încălzire cu agent primar apă geotermală. Punctul termic este dotat cu o microcentrală și un chiller. Totodată clădirea este prevăzută cu un sistem de supraveghere video și antiefracție.

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News