Primaria Oradea a mai construit un pasaj pe centura. Circulatia, desi inca restrictionata, a fost deschisa vineri, 19 martie 2021
Stiri Oradea

Primaria Oradea a mai construit un pasaj pe centura. Circulatia, desi inca restrictionata, a fost deschisa vineri, 19 martie 2021

Pasajul suprateran de pe şoseaua de centură a Oradiei, construită de Primăria Oradea prin Direcția Tehnică în imediata vecinătate al Pieţei 100 și str. Universității, a fost deschis circulaţiei vineri, 19 martie 2021, circulația fiind restricționată în ambele sensuri de mers pe o singură bandă de circulație.

Restricția este necesară pentru că încă se lucrează la montarea panourilor fono-absorbante, care vor proteja și vor asigura confortul locuitorilor cartierului Europa.

Am deschis pasajul chiar dacă lucrarea nu este finalizată în întregime, traficul este acum mult mai fluent pentru că şoferii nu mai sunt obligaţi să devieze pe benzile de ocolire. În perioada următoare se va lucra la turnarea stratului final de asfalt pe benzile de ocolire, la noul sens giratoriu de sub pasaj, iar ultimele lucrări vor fi cele de marcaje rutiere și amenajarea sub pasaj a unei treceri de pietoni semaforizate pentru trecătorii care vor să ajungă la Piaţa 100”, a declarat primarul Florin Birta.

Pe durata lucrărilor la benzile de ocolire, circulaţia pe şoseaua de centură se va desfăşura pe pasaj, chiar dacă restricţionată, iar accesul la Piaţa 100 şi în parcul industrial din strada Ogorului se va face pe noul drum de legătură care începe de la parcarea magazinului Leroy Merlin.

Pasajul s-a executat de-a lungul drumului de centură, de o parte și de alta a străzii Universității, are 3 deschideri de 24 m și o lungime de 72 m, lungimea totală a rampelor fiind de 473 m.

De asemenea, pasajul are două benzi de circulație pe sens, lățimea părții carosabile fiind de 14 m. Bretelele de legătură la girație, câte una pe direcție, vor asigura toate relațiile de legătură între drumul de centură și drumurile laterale. Lățimea părții carosabile a bretelelor este de 3.5 m și va fi delimitată de un trotuar în zona sensului giratoriu. Sensul giratoriu va avea 5 ramuri: Borș, Cluj, str. Universității, str. Ogorului și strada nouă de acces la Piața 100.

Pe sub pasaj, la capătul dinspre Cartierul Europa, a fost realizată o trecere pentru pietoni/ pasaj pietonal cu lățimea de 4 metri, la care urmează să se execute lucrările de finisare. Această trecere va face legătura cu Piața 100 pentru cei care vin de pe strada Universității, cu semafoare în dreptul benzilor de ocolire a pasajului.

Lucrările sunt executate de către firma SC Porr Construct SRL și au demarat în octombrie 2019, iar valoarea contractului de lucrări este de 30.103.485,75 lei (fără TVA).

Conform contractului, termenul de finalizare pentru amenajarea intersecției prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și str. Universității este sfârşitul lunii aprilie 2021.

 

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News