Primaria a stabilit amplasamentele pentru vanzarile de martisoare in Oradea
Stiri Oradea

Primaria a stabilit amplasamentele pentru vanzarile de martisoare in Oradea

Având în vedere apropierea Sărbătorii Mărțișorului, Primăria Oradea prin Direcția Patrimoniu Imobiliar a pus la dispoziția celor interesați un număr de 50 de standuri de lemn, în vederea comercializării produselor specifice sărbătorii, respectiv mărțișoare și flori de primăvară.

În acest sens, la începutul lunii februarie, Direcția Patrimoniu Imobiliar a  organizat o licitație publică deschisă cu strigare pentru ocuparea standurilor în intervalul 25 februarie – 2 martie 2019.

În urma licitației, din cele 50 de standuri, 45 au fost ocupate de comercianți. Aceștia provin fie din Oradea, fie din alte localități ale județului Bihor, dar și din Zalău – județul Sălaj, Alexandria și Ploiești.

Din cele 45 de standuri cu mărțișoare și flori, 32 se găsesc pe strada Republicii – pietonal, iar 13 în Piața Unirii. Tot pentru vânzarea de mărțișoare au fost atribuite un număr de 74 de amplasamente de 2 mp fiecare, în următoarele locații: b-dul Decebal colț cu str. Primăriei, Calea Aradului/Aviatorilor – Grădinița 44, str. Războieni (stația de autobuz Bunexim), ștr.Transilvaniei – intersecție cu str. Moldovei, str. D.Cantemir – zona statuii Cantemir, str. Nufărului vis-a-vis de bisericuță, str. C.Coposu – intersecție cu str. Olimpiadei, Piața București – zona stației de tramvai, b-dul Ștefan cel Mare – intersecție cu str.Transilvaniei și Parcul 1 Decembrie – dinspre stația de tramvai E.Gojdu.

În popor se spune că mărţişoarele sunt purtătoare de noroc şi fericire. Acestea sunt formate dintr-un șnur împletit roşu și alb, răsucirea firului roșu cu cel alb semnificând contopirea dintre iarna si primăvară, primăvara fiind considerat un anotimp „de trecere”.

În ceea ce privește ziua de 8 Martie – Ziua Internațională a Femeii, comercianții vor avea posibilitatea să vândă flori, felicitări și aranjamente florale în 74 de amplasamente din municipiu, dintre care 5 vor fi în Piața Unirii și 15 pe strada Republicii – pietonal.  În acest sens, Direcția Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea a organizat o licitație publică cu strigare. Intervalul aprobat pentru vânzarea produselor specifice sărbătorii  este 7 – 9 martie (inclusiv).

Comercianții de produse specifice zilei de 8 Martie vor putea fi găsiți, pe lângă zona centrală, și în locații precum: în fața bisericuței din Cartierul Nufărul (capăt), Calea Aradului intersecție cu Aviatorilor, Decebal intersecție cu strada Primăriei, Parcul 1 Decembrie, B-dul Ștefan cel Mare intersecție cu Transilvaniei, zona Cantemir – la statuie, Războieni – zona Bunexim, Piața București, strada Transilvaniei cu Moldovei etc.

Ne găsiți și pe Google News