Primaria a deschis o cresa noua in Oradea. Astfel numarul de crese ajunge la 14
Stiri Oradea

Primaria a deschis o cresa noua in Oradea. Astfel numarul de crese ajunge la 14

Primăria Municipiului Oradea, prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar, a deschis azi, 4 martie 2019, cea de a paisprezecea creşă din municipiu.

Beneficiarul – Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, oferă servicii cu caracter social, medical şi educaţional, pentru creşterea, îngrijirea si educarea timpurie a copiilor cu vârstă antepreşcolară în toate cele 14 creşe.

Noua creşă, „Micul prinţ”, este situată în centrul oraşului, str. Iuliu Maniu nr.46 şi are o capacitate de 50 de locuri. Dispune de 2 dormitoare spaţioase şi 2 săli de joacă, dotate la standardele prevăzute de legislaţia în vigoare.

Pentru asigurarea protecţiei copiilor care frecventează creșa și a personalului care își desfășoară activitatea în cadrul acestora s-au instalat 7 camere de supraveghere video montate în sălile de activități educaționale din cadrul creșelor.

Ca şi în celelalte 13 creşe, în noua creşă sunt acoperite toate necesităţile specifice copilului de vârstă antepreşcolară, dezvoltarea sferei cognitive, stimularea şi dezvoltarea comunicării, dezvoltarea psihomotricităţii şi abilităţii manuale, formarea deprinderilor de interacţiune socială şi dezvoltarea autonomiei personale

Valoarea lucrărilor a fost de 183.814,28 lei fără TVA şi au constat în  amenajarea sălilor de joacă şi a dormitoarelor pentru copii prin executia unor lucrări de zugrăveli interioare, înlocuirea instalaţiei electrice şi montarea pardoselilor din tarkett, amenajarea unui grup sanitar pentru copii, amenajarea oficiului alimentar pentru distribuirea alimentelor, a izolatorului, reabilitarea instalaţiei de încălzire şi montarea echipamentului de joacă pentru exterior.

Totodată au fost executate lucrări de montare sistem de detecţie şi alarmare la incendiu, sistem iluminat de siguranta, sistem antiefractie, lucrări în valoare de 27.181,25 lei fara TVA.