Prima mobilitate din cadrul Proiectului Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială “Avram Iancu” Oradea
Educatie

Prima mobilitate din cadrul Proiectului Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială “Avram Iancu” Oradea

Evenimentul de diseminare, după desfășurarea primei mobilități, din cadrul Proiectului Erasmus+ “SNAPSHOTS OF MYSELF ON THE EUROPEAN CANVAS, proiect de parteneriat interșcolar- 2018, număr de referință 2018-1-RO01-KA229-049173_1” a avut loc în sala festivă a școlii.

În cadrul proiectului Erasmus+ un grup de 5 elevi de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Oradea format din Andrei Andrica, Daria Balint, Camelia Cosma, Cristian Modog și Andrei Țicra, însoțiți de dna prof.dr. Gheorghina Bîrlădeanu, directorul școlii, și d-na prof. Crina Joldoș, coordonatorul de proiect, au participat la prima mobilitate în Turcia, la sfârșitul semestrului I, an școlar 2018-2019.

Elevii care au participat la prima mobilitate în Turcia au împărtășit impresiile și trăirile pe care le-au încercat pe parcursul unei săptămâni petrecute la școala parteneră –  școala gazdă „Kasim Sacide Ener Ortaokulu”, din orașul Adana,  având ca primă temă: „A day in my life – photography basics”. Aceștia au făcut și o prezentare Power Point pentru colegii lor din școală, cu vârste cuprinse între 12-14 ani, pentru ca și aceștia din urmă să fie motivați să participe la următoarele selecții, pentru următoarele mobilități din cadrul proiectului. De altfel diseminarea s-a făcut exact în ziua în care a fost organizată selecția elevilor pentru cea de-a doua mobilitate, care se va desfășura în luna aprilie, iar gazdă va fi școala coordonatoare: Școala Gimnazială “Avram Iancu” Oradea.

Activitatea de diseminare s-a desfășurat sub coordonarea echipei de proiect: d-na director, prof. dr. Gheorghina Bîrlădeanu – responsabilul cu monitorizarea și evaluarea derulării activităților, d-na prof. Crina- Laura  Joldoș  – coordonatorul proiectului, d-l dir. adj. prof. Cosmin Velimirovici  – responsabilul tehnic, d-na prof. Claudia Șpan  – responsabilul pentru selecția elevilor, d-na prof. Roxana Voicu – responsabilul pentru pregătirea participării la cursuri, d-na prof. Florica Iovan – responsabilul cu diseminarea și popularizarea proiectului și d-na contabil Dana Andruța – responsabilul financiar.

Echipa de implementare a proiectului Erasmus+ a făcut diseminarea primei mobilități și în cadrul unui consiliu profesoral pentru a asigura o mai bună informare a tuturor celor interesați de rezultatele acesteia.

În săptămâna de mobilitate, activitățile au fost diverse și s-au desfășurat,  atât în școală cât și în afara ei, iar beneficiarii direcți ai primei mobilități au susținut cu tărie că ar mai încerca astfel de experiențe ori de câte ori ar fi posibil.

Pe lângă activitățile de prezentare a sistemului de învățământ din țările partenere și a școlilor s-au desfășurat și activități culturale, ateliere de lucru cu activități tradiționale turcești, vizite în orașele apropiate pentru ca gazdele să-și facă cât mai bine cunoscută cultura națională partenerilor din cele patru țări.

De asemenea elevii au beneficiat nu doar de o experiență culturală bogată, ci și de o săptămână în care și-au putut exersa și îmbogăți abilitățile de vorbire în limba engleză și de a  promova multiculturalitatea, iar toate acestea au fost posibile prin intermediul fotografiei.

loading...