Prima etapa la Turul Ciclist al Bihorului a fost castigata de italianul Malucelli Matteo (FOTO)
Sport

Prima etapa la Turul Ciclist al Bihorului a fost castigata de italianul Malucelli Matteo (FOTO)

Astazi la ora 12:00 s-a dat startul celei de a III-a editii a Turului Ciclist al Bihorului, din Piata Unirii, amenajata in acest sens, in prezenta a sute de oradeni, dar si turisti, veniti sa asiste la acest regal ciclistic, parte a circuitului European Tour.

La start s-au aliniat 22 de echipe de calibru international ce au luat cu asalt judetul nostru pentru a cuceri titlul de cel mai bun ciclist si cea mai buna echipa.

Prima etapa a avut o lungime de 180 de km, pe traseul Oradea – Aleșd – Bratca – Băile Felix si s-a desfasurat in conditii normale, avand si sprijinul politistilor rutieri. Cu toate acestea a avut loc si un incident in care a fost implicat un ciclist italian, Massimo Orlandi (Cycling Team Friuli), victima unei cazaturi foarte urate in ultimii 5 km ai etapei de astazi.

Mai multe poze de la startul primei etape gasiti aici: Start Turul Ciclist al Bihorului

Clasament prima etapa a Turului Ciclist a Bihorului
  • Locul 1 – Italianul Malucelli Matteo, echipa Andromi Didermec Bottecchia,
  • Locul 2 – Italianul Ferronato Fillipo, echipa Cycling Team Friuli,
  • Locul 3 – Italianul Stacchiotti Riccardo, echipa MsTina-Focus,  ( echipa romaneasca)

Tricoul portocaliu de lider U23 oferit de Car Cover i-a revenit lui Fillipo Ferronato

Tricoul rosu este oferit de primăria Oradea și de Visit Oradea pentru liderul din clasamentul sprinterilor cehul Petr Fiala echipa Ac Sparta Praha Cycling

Tricoul Verde oferit de primăria Diosig se acordă belgianului Otto Vergaerde de la echipa WSA Pushbikers

Tricoul alb îi revine lideruluiu clasamentului italianul Matteo Malucelli oferit de către Consiliul Județean Bihor

In timp ce concurentii se intreceau pe traseu, in Piata Unirii,  pentru a celebra Ziua Copilului, organizatorii au pregătit cursul de educație rutiera “Micul Velo Rutier”, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în care copii au învățat regulile de circulație pentru mersul pe bicicletă, iar la final au primit cate o diplomă de absolvire a cursului.

Etapa 2A va continua maine 2 iunie, incepand cu ora 09:30 pe o distanta de 86 de km, pe traseul Oradea – Băile Felix – Beiuș – Stâna de Vale, iar apoi etapa 2B, contratimp, pe o distanta de 1,9 km ce se va desfasura in Oradea.

loading...