Prezenta de spirit! O tanara din Oradea si-a salvat apartamentul de la incendiu, dupa ce a oprit curentul si a folosit un stingator de pe casa scarii
Stiri Oradea

Prezenta de spirit! O tanara din Oradea si-a salvat apartamentul de la incendiu, dupa ce a oprit curentul si a folosit un stingator de pe casa scarii

Luni, 27 februarie a.c., echipajele de stingere ale Detașamentului 1 Oradea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea au intervenit pe str. Aleea Trandafirilor din municipiu, unde o tânără a suferit arsuri în urma unui incendiu produs în bucătăria apartamentului, situat la etajul 4 al unui bloc de locuințe.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, în jurul orei 10.30, la adresa indicată ajungând în mai puțin de cinci minute, trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Incendiul, care izbucnise la o cratiță lăsată nesupravegheată pe aragazul aflat în funcțiune, a fost stins de proprietara locuinței cu ajutorul unui stingător.

Din informațiile primite chiar de la victimă, aceasta a suferit arsuri în momentul în care a încercat să ia capacul de pe cratiță, însă nu s-a panicat, procedând într-o manieră care a împiedicat dezvoltarea incendiului: a întrerupt curentul de la tabloul general, a fugit în casa scării după stingător și a stins rapid incendiul, împiedicând propagarea flăcărilor. Tânăra, în vârstă de 21 de ani, a fost felicitată de pompieri pentru prezența de spirit de care a dat dovadă și modul rapid și eficient în care a reușit să gestioneze situația.

Echipajul SMURD i-a acordat femeii, care a suferit arsuri la nivelul mâinilor, picioarelor și abdomenului, îngrijirile necesare, transportând-o ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor.

În urma evenimentului, generat de un aragaz lăsat în funcțiune, nesupravegheat, a ars o hotă și s-a deteriorat mobila de bucătărie.

Foto: arhiva

Ne găsiți și pe Google News