President Premium Medcenter – Spital nou de recuperare in Baile Felix, o investitie 100% romaneasca. Vezi ce dotari are (Foto)
Sanatate

President Premium Medcenter – Spital nou de recuperare in Baile Felix, o investitie 100% romaneasca. Vezi ce dotari are (Foto)

Spitalul de recuperare President Premium Medcenter, amplasat la ieșirea din localitatea Băile Felix, în vecinătatea Complexului Balnear President, este o investiție 100% românească, din surse private și fonduri guvernamentale nerambursabile, până acum aceasta ridicându-se la circa 40 milioane lei.

Spitalul are o capacitate de 144 de paturi, cu saloane de 1 sau 2 paturi, și următoarele compartimente:

  • • Compartiment de recuperare neurologică cu o capacitate de 74 de paturi
  • • Compartiment de recuperare cardiovasculară cu o capacitate de 25 de paturi
  • • Compartiment de recuperare respiratorie cu o capacitate de 10 paturi
  • • Compartiment de recuperare stări posttraumatice, secție ortopedică cu o capacitate de 30 de paturi
  • • Compartiment de reumatologie cu o capacitate de 5 paturi

De asemenea, este disponibil un segment de tratament ambulator, cu o capacitate de 300 de pacienți pe zi.

Baza de tratament dispusă pe două nivele cuprinde: bazine de hidrokinetoterapie cu apă termală, săli de kinetoterapie, terapie robotică, masaj terapeutic, aerosoloterapie, electroterapie, împachetări cu parafină și nămol, dușuri subacvale și băi galvanice, laseroterapie, laborator pentru stimulare transcraniană cu impulsuri electrice/electromagnetice repetitive, săli de terapie ocupațională și ergoterapie, cabinete de psihologie, psihoterapie, logopedie, stomatologie, medicină sportivă și multe altele.

interlink.ro

Spitalul beneficiază de o dotare de excepție, de la aparatură de diagnostic și explorări funcționale (CT, Rx, ecograf) până la aparatură de tratament medical de înaltă specialitate, cu componente unice sau foarte rare în România: sistem de evaluare a echilibrului static și dinamic, aparate computerizate de izokinezie și mobilizare a coloanei vertebrale, sistem de recuperare cu ajutorul realității virtuale VRRS, sistem robotizat de recuperare a mersului, etc.

Personalul President Premium Medcenter este în procent foarte mare format din tineri profesioniști, care vor beneficia pe parcusul timpului de traininguri medicale complexe, prezidate de profesori cu o experientă profesională internațională.

Ne dorim să fim un spital de referință pentru zona de Est a Europei și luptăm pentru a realiza o armonie între suflet, minte și trup, ceea ce reprezintă STAREA DE SĂNĂTATE.
Iată doar câteva dintre echipamentele de ultimă generație prezente în spitalul nostru:

Sistem VRRS de recuperare prin Realitate Virtuală, avansat, complex și testat clinic pentru recuperare și tele-recuperare, ce oferă o utilizare extrem de ușoară și capacități ridicate de personalizare a protocoalelor, o raportare automată completă, funcționalități de tele-recuperare. E folosit ca o rutină clinică pentru recuperarea unui spectru larg de boli prin intermediul numeroaselor module de reabilitare: neurologică (motorie, cognitivă, terapie de vorbire, echilibru, degetele și încheietura mâinii, de col uterin, imersiv realitate virtuală; terapie ocupațională, sinergii musculare) și ortopedică (gleznă, genunchi, pelvis, șold, mână, degete, încheietura mâinii, cot, umăr, spate, de col uterin).

[supsystic-gallery id=37 position=center]

Digital Wall este un sistem inovativ de ultimă generație format dintr-un „digital mirror”, un panou de lemn și o platformă, cu ajutorul căruia se pot realiza activități de evaluare, sportive, antrenament și recuperare. Acesta include sute de exerciții și programe prestabilite și specifice pentru antrenamentul și reeducarea posturii, a forței musculare, a rezistenței și a echilibrului. Cu ajutorul unei camere 3D și a unei platforme de forță, sistemul recunoaște în timp real până la 16 articulații ale corpului și fiecare mișcare efectuată în zona de operare. Folosind o oglindă digitală mare și largă, fiecare activitate care se desfășoară în fața Digital Wall are un bio-feedback în timp real.

Stimulare magnetică transcraniană. Este un aparat non invaziv care stimulează aria cerebrală pentru o varietate de afecțiuni neurologice și neuropsihiatrice. Cu ajutorul unui dispozitiv care se plasează lângă capul pacientului se creează un câmp magnetic care induce impulsuri scurte, repetitive, de electricitate, care vor stimula neuronii cerebrali afectați. Neuronii își transmit mesaje unul altuia utilizând un tip special de semnal electric.

CareTherapy. Bio-stimularea intensă creată de CareTherapy produce efecte analgezice semnificative, efectul anti-inflamator grăbind recuperarea pacienților. Avantaje ale acestei inovații tehnologice, față de alte terapii, sunt: transfer de energie la cel mai înalt nivel fără a genera încălzirea semnificativă a țesutului și cu obținerea de rezultate excelente chiar și în fazele acute ale procesului inflamator; modularea specifică a puterii ajută la activarea procesului de osteosinteză, creșterea densității osoase și reducerea semnificativă a durerilor osoase, justificând astfel eficiența tratamentului în cazul fracturilor; efectul de disipare a acestui tip de generator permite utilizarea echipamentului la țesuturi cu implanturi metalice ș.am.m.d.

Andago este un sistem robotizat mobil inovator, pentru recuperarea mersului, ce deschide noi perspective în recuperarea funcțională a mersului cu suport dinamic al greutăţii corporale. El susține greutatea corpului și permite poziția verticală, fără limitări spațiale. Pacientul are mâinile libere, se poate concentra la mers şi sistemul Andago îl urmează intuitiv, oferindu-i astfel posibilitatea realizării unei mișcări sigure și libere. Protecția anti căzături și urmărirea intuitivă a pacientului asigură o recuperare în condiții de siguranță. Pacientul efectuează pașii cu încredere, în timp ce terapeutul se poate concentra pe reglarea intensității și dificultății, prin selectarea de moduri diferite de recuperare.

Sistemul complet de tratament preventiv și de reabilitare Tergumed 710 oferă un concept holistic pentru tratament preventiv și de reabilitare. Întreaga biomecanică a dispozitivelor 710 tergumate este special concepută pentru a satisface nevoile pacienților. Poziționarea, opțiunile de fixare și ajustările sunt concepute în așa fel încât utilizarea dispozitivelor să fie posibilă și utilă în primele faze ale post-tratamentului. Linia tergumată este echipată cu senzori de măsurare, un sistem inteligent de asistare și modulul inteligent tergumat al software-ului proxotrain. Procedurile de testare statice și dinamice pot fi efectuate prin intermediul software-ului, ce poate fi folosit ca feedback în timpul antrenamentului. Atât rezultatele testelor, cât și datele fiecărei sesiuni de antrenament individuale sunt stocate în baza de date a pacientului, fapt ce permite documentarea completă și monitorizarea progresului în timpul terapiei.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News