Premiile lunare, pentru bugetari, vor creste de la 2% la 5% si se vor acorda sub forma unui voucher de vacanta
Economic

Premiile lunare, pentru bugetari, vor creste de la 2% la 5% si se vor acorda sub forma unui voucher de vacanta

Bugetarii ar putea primi vouchere de vacanță la nivelul unui salariu minim brut garantat în plată, iar performanța profesională va fi stimulată prin premii lunare de 5% din cheltuielile cu salariile, conform proiectului Legii salarizării unitare publicate luni după-amiaza pe site-ul Partidului Social Democrat (PSD).

La elaborarea Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice s-a avut în vedere stimularea performanței profesionale prin majorarea procentului de acordare a premiilor lunare de la 2% din cheltuielile cu salariile, cum a fost prevăzut în Legea-cadru nr. 284/2010, la 5% din cheltuielile cu salariile, pentru persoanele care obțin rezultate deosebite în activitatea desfășurată în cadrul instituției, se arată în expunerea de motive.

Aceasta mai vorbește despre acordarea primei de vacanță anuală, sub formă de vouchere de vacanță, la nivelul unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată.

De asemenea, potrivit proiectului, se va acorda indemnizație de hrană anuală la nivelul a două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată.

“Această măsură nu se va aplica personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană, potrivit Ordonanței Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, republicată”, se spune în expunerea de motive care însoțește proiectul de lege.

Sursa: Agerpres

loading...