Premii pentru orădeni la RoboChallenge București
Diverse

Premii pentru orădeni la RoboChallenge București

În acest weekend, roboticienii din Oradea au concurat în cadrul competiției internaționale RoboChallenge, ediția a 14-a, organizată de Universitatea Politehnică din București. Evenimentul a adus împreună echipe din 19 țări, cu peste 900 de participanți de toate vârstele.

Succesul a fost din nou prezent pentru copiii de la Robotics Club Oradea, un club de robotică finanțat de Celestica și înființat de Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică a Universității din Oradea, sub îndrumarea ș.l.dr.ing. Birouaș Flaviu.

Premiile au fost câștigate la proba Humanoid Robot, unde locul 1 a fost obținut de echipa Dacia Liberă, formată din membrii Brata Mario, Ciobanu Antonia și Kopanyi Robert. Locul 2 la proba Humanoid Robot și locul 1 la proba Humanoid Sumo au fost cucerite de Echipa TAP, alcătuită din studenții de la I.M.T. Cuciula Ilie, Băloi Cristian, Popa Bogdan, Ciucla Ana, studentă la Facultatea de Litere, și cadrul didactic de la I.M.T. Anton Daniel.

În Oradea se află un adevărat potențial de talent, iar deși cultura competițiilor robotice a început să prindă contur în 2010, abia din 2018 am început să obținem locuri pe podium în cadrul celor mai importante competiții de robotică la nivel mondial. Sperăm că aceste performanțe vor atrage sprijinul unui număr tot mai mare de angajatori, și totodată ne așteptăm ca aceste competiții să contribuie la formarea unor ingineri competenți pentru industrie. Chiar dacă nu toți participanții obțin victorii în astfel de evenimente, valoarea reală constă în dobândirea de abilități tehnice deosebite.”

Ne găsiți și pe Google News