Prefectura si ISU Bihor au luat masuri anticanicula, la nivelul intregului judet
Stiri Bihor

Prefectura si ISU Bihor au luat masuri anticanicula, la nivelul intregului judet

chilipirul-zilei.ro/
Măsurile dispuse de Comitetul  Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru preîntâmpinarea şi limitarea efectelor negative provocate de fenomene meteorologice periculoase

          Pe fondul temperaturilor ridicate înregistrate în judeţul Bihor și a prognozei meteorologice pentru următoarea perioadă, domnul prefect Ioan MIHAIU, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bihor, a dispus punerea în aplicare a măsurilor de preîntâmpinare şi limitare a efectelor negative provocate de caniculă.

          Astfel, la nivelul judeţului Bihor au fost activate 52 de puncte medicale de  prim-ajutor: 10 în unităţile spitaliceşti, 34 la Centrele de Permanență din județ şi 8 la nivelul municipiilor şi oraşelor, amenajate de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ( în Oradea: strada Aurel  Lazăr; Piața Decebal, Piața Cetății; Piața Ioșia, în Ștei: Piața Agroalimentară Ștei; în Valea lui Mihai: strada Calea Revoluției, nr. 2; în Beiuș: în incinta Muzeului Municipal Beiuș, în Marghita: str. Calea Republicii, nr. 1).

          Pentru suplimentarea măsurilor de protejare a cetățenilor pe timpul caniculei, în ședința tehnică a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bihor, desfășurată în data de 29 iunie a.c., la sediul Instituției Prefectului, la care, alături de reprezentanții instituțiilor cu atribuții în preîntâmpinarea și gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase a participat și Președintele Colegiului Farmaciștilor Bihor, s-a dispus amenajarea a  147 de puncte de hidratare şi de adăpostire a populaţiei, 40 dintre acestea fiind organizate de către autoritățile locale, la 34 de Centre de Permanență și în 6 alte locații  (Ștei: Piața Agroalimentară Ștei, Săcueni: strada Libertății, nr.2; Marghita: Aleea Tineretului, nr.1; strada Eroilor, nr.13; str. Calea Republicii nr.3, Salonta: strada Republicii, nr.1) și un număr de 107, de către Colegiul Farmaciștilor Bihor, la nivelul farmaciilor din judeţ.

decathlon.ro

          Pentru intervenţiile medicale de urgenţă sunt disponibile 38 de echipaje ale SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de urgență ”Crișana” și ale Serviciului de Ambulanță, iar forţele şi mijloacele instituţiilor din domeniul situaţiilor de urgenţă şi al ordinii şi siguranţei publice sunt mobilizate la nivelul judeţului, fiind pregătite să intervină în orice moment.

          De asemenea, printre măsurile dispuse s-au numărat: efectuarea controalelor în teritoriu pentru supravegherea permanentă a calităţii apei potabile; urmărirea în permanenţă, a nivelului de dilatare a căilor ferate şi unde este cazul, impunerea limitărilor de viteze;  constituirea grupelor  de intervenţie care să fie în măsură să intervină în cel mai scurt timp pentru remedierea eventualelor avarii produse la reţelele de distribuţie a energiei electrice; informarea populaţiei cu privire la măsurile necesare pentru prevenirea efectelor negative cauzate de temperaturile ridicate.