Prefectura Bihor organizeaza maine o ceremonie militara cu ocazia Zilei Imnului National
Prefectura Bihor

Prefectura Bihor organizeaza maine o ceremonie militara cu ocazia Zilei Imnului National

Sâmbătă, 29 iulie 2023, începând cu ora 10:00, va avea loc în Municipiul Oradea ceremonia militară prilejuită de  ZIUA IMNULUI NAȚIONAL.

Evenimentul se va desfășura în Piața Unirii, după următorul program:

  • 10:00-10:02 – Întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului
  • 10:02-10:07 – Intonarea Imnului național al României
  • 10:07-10:15 – Binecuvântare și rugăciune pentru poporul român
  • 10:15-10:35 – Rostirea alocuțiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Imnului Național
  • 10:35-10:40 – Defilarea detașamentului de onoare

România sărbătorește cu mândrie Ziua Imnului Național în fiecare an, pe data de 29 iulie fiind un moment solemn în care ne unim în spiritul unității naționale pentru a celebra simbolul muzical care ne reprezintă și ne definește ca națiune.

Imnul Național al României, „Deșteaptă-te, române!”, este un testament al rezistenței și curajului poporului român în fața provocărilor istoriei. Cu versurile sale încărcate de patriotism și devotament, imnul evocă valorile și spiritul care ne-au ghidat în lungul drum al istoriei noastre tumultoase. La originea imnului național al României se află poemul patriotic „Un răsunet”, scris de Andrei Mureșanu şi publicat pentru prima dată în 21 iunie 1848 al suplimentului „Foaie pentru minte, inimă şi literatură”, pe o melodie culeasă de Anton Pann, fiind astfel ilustrată hotărârea și credința neamului românesc. Începând cu data de 24 ianuarie 1990, fiind ulterior consacrat prin Constituţia din 1991, „Deșteaptă-te române!” devine Imnul de Stat al României.

Ziua Imnului Național oferă o oportunitate unică de a reflecta asupra identității noastre ca națiune și asupra valorilor care ne definesc. Este momentul potrivit pentru a ne aminti de sacrificiile înaintașilor noștri, care au luptat pentru libertate și demnitate, și de a ne angaja să păstrăm această moștenire prețioasă pentru generațiile viitoare.

Ne găsiți și pe Google News