Prefectura Bihor: E gata noul site al institutiei Prefectului Judetului Bihor
Stiri Bihor

Prefectura Bihor: E gata noul site al institutiei Prefectului Judetului Bihor

Progresul tehnologic actual precum și cadrul normativ obligă instituțiile publice să furnizeze informații în format electronic, prin publicarea acestora pe site-urile proprii, iar instituțiile prefectului nu fac excepție. Fie că vorbim de accesul liber și neîngrădit la orice informații de interes public, de asigurarea transparenței decizionale în raporturile stabilite cu cetățenii sau de furnizarea de servicii publice în mod direct către cei interesați, pagina WEB este principalul mijloc utilizat de către beneficiarii serviciilor publice. Aceste tipuri de interacțiuni cu mediul instituțional din domeniul public, devenite din ce în ce mai impersonale, se transformă într-un indicator care influențează imaginea instituției în fața opiniei publice, urmărind așadar o îmbunătățire a platformelor online prin modernizare și uniformizare.

Astfel cum s-a menționat astăzi în cadrul Ședinței Colegiului Prefectural de către dl. prefect Ioan Mihaiu, la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne s-a decis implementarea unor măsuri privind structurarea similară a conținutului informațional al paginilor de internet ale instituțiilor prefectului asigurându-se o identitate la nivelul instituțiilor prefectului și respectându-se dispozițiile Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public.

De altfel, fostul ministru al Consultării Publice şi Dialogului Social (minister actualmente integrat în Ministerul Muncii), declara faptul că Instituția Prefectului – jud. Bihor a atins gradul de conformare de 100% privind publicarea informaţiilor de interes public.

Noul site are integrat un nou sistem de programări online pentru serviciul de pașapoarte (epasapoarte.ro), unitar la nivel național, urmând ca în proxima perioadă să fie încadrată și platforma unitară pentru serviciul permise și înmatriculări auto.

interlink.ro

Vă invităm așadar să accesați noua platformă a Instituției Prefectului – jud. Bihor, www.bh.prefectura.mai.gov.ro .

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News