Prefectura Bihor: 70 de consilii locale din judetul Bihor constituite in doar 5 zile
Stiri Bihor

Prefectura Bihor: 70 de consilii locale din judetul Bihor constituite in doar 5 zile

Într-un interval de doar 5 zile, din totalul de 101 consilii locale de la nivelul județului Bihor au fost constituite 70, până in data de 23 octombrie. Reamintim că prin procedura demarată în 19 octombrie, în premieră în România, prefectul Dumitru Țiplea participă în sistem de videoconferință la ceremonia de constituire, la ședințe fiind prezente fizic echipe formate din reprezentanții acestuia. 

Astfel, în cursul zilei de 22 octombrie, au fost constituite consiliile din: Beiuș, Paleu, Cetariu, Sălard, Borod, Bulz, Bratca, Șuncuiuș, Nucet, Lunca, Rieni, Pietroasa și Tărcaia.

În cursul zilei de 23 octombrie, au fost constituite consiliile locale din: Budureasa, Curățele, Remetea, Pocola, Finiș, Căbești, Pomezeu, Uileacu de Beiuș, Sâmbăta, Holod, Căpâlna, Șoimi, Husasău de Tinca, Mădăras și Curtuișeni.

O altă premieră a fost înregistrată pe data de 22 octombrie, în localitatea Sălard, unde un consilier local aflat în carantină la domiciliu ca urmare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-COV- 2, a depus jurământul online, folosind platforma Whatsapp.

Menționăm că transmisiile live sunt realizate cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.