Prefectul Tiplea: Ne asiguram ca toate persoanele care intra in tara, prin Vama Bors, tranziteaza judetul imediat
Stiri Oradea

Prefectul Tiplea: Ne asiguram ca toate persoanele care intra in tara, prin Vama Bors, tranziteaza judetul imediat

Prefectura judetului Bihor a luat o serie de masuri pentru limitarea extinderii epidemiei de coronavirus in judetul Bihor, iata care sunt acestea:

Jandarmii bihoreni au însoțit 14 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare/autoizolare și au asigurat măsuri de pază și restabilire ordine publică la nivelul celor 3 centre de carantinare active. În cadrul acestor misiuni au fost implicate 79 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor. Polițiștii bihoreni au efectuat 683 de misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. Echipajele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au însoțit 14 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / autoizolare. În aceste misiuni au fost implicate 360 cadre ale IPJ Bihor.

Ne asiguram ca toate persoanele care intra in tara, prin Vama Bors, tranziteaza judetul imediat, spre localitatile de destinatie, incercand astfel sa limitam riscul contactului acestora cu locuitorii judetului sau ai municipiului Oradea,” a declarat pentru InfoOradea, Dumitru Tiplea, prefectul judetului Bihor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) a instalat 4 corturi de campanie în Piața 100, pentru plasarea în carantină instituționalizată, sub pază, a persoanelor care nu respectă decizia de autoizolare. De asemenea, angajații ISU au desfășurat misiuni de asigurare la corturile amplasate în PTF Borș.  În cadrul acestor misiuni au fost implicate 24 cadre ISU Crișana.

La ora actuala, prin Vama Bors, intra zilnic 8000 pana la 10.000 de romani, dintre care 200-300 sunt bihoreni. Bihorenii sunt automat carantinati in Bors, la cele 3 hoteluri rechizitionate, iar cei care sunt din alte judete sunt condusi, prin organizarea a mai multor convoaie, pana la limita judetului Bihor, a mai precizat prefectul pentru InfoOradea

Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale.

Efectuam zilnic sute de verificari la domiciliile persoanelor autoizolate, pentru a ne asigura ca acestea respecta legea, iar pentru cele care nu o fac avem pregatite corturi in Piata 100 unde acestea vor fi duse si carantinate fortat. Totusi, eu sper sa nu fim nevoiti sa folosim aceste corturi, pentru ca oradenii sunt oameni inteligenti si inteleg necesitatea acestor masuri de izolare fortata, in beneficiul lor si a celor dragi lor“, a mai explicat Dumitru Tiplea

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, a facut un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

loading...