Precizari venite de la Spitalul Orasenesc din Alesd. Nu sunt cadre medicale infectate, doar pacienti infectati
Stiri Bihor

Precizari venite de la Spitalul Orasenesc din Alesd. Nu sunt cadre medicale infectate, doar pacienti infectati

Intr-un comunicat, primit la redactie, Managerul Spitalului Orasenesc Alesd, Ec. Florin Cret, a facut cateva precizari cu privire la articolele aparute in ziarele din presa locala, prin care al doilea deces ar fi fost atribuit ca si contact al primul caz din Spitalul din Alesd.

In data de 28 martie, pacientul din localitatea Bulz internat in cadrul sectiei de pneumologie a Spitalului Orăşenesc Aleşd a fost depistat pozitiv. A fost deschisa o ancheta epidemiologica si s-a hotarat testarea unui numar de 20 persoane (16 personal medical si 4 pacienti contacti de salon cu barbatul de 70 de ani din Bulz).

„In urma rezultatului primit in 30.03.2010, s-a constatat ca tot personalul medical precum si 3 din cei 4 contacti au fost depistati negativ la coronavirus. Pentru unul din contacti testul a fost neconcludent, drept urmare testul a fost repetat.

In urma retestarii pacientului, rezultatul acestuia a iesit pozitiv si s-a impus extinderea anchetei epidemiologice, fiind necesară recoltarea probelor intregului personal medical din cadrul sectiei de Pneumologie, precum si ale celorlalti pacienti internati pe aceeasi sectie.

interlink.ro

Rezultatele de laborator din data de 02.04.2020 au confirmat inca cinci teste pozitive din randul pacientilor. Pentru restul  personalului medical (medici, asistente, infirmiere si ingrijitori) testul a fost negativ.

Au fost respectate procedurile in vigoare si pacientii au fost transferati de urgenta la Spitalul Municipal Oradea. In acest moment, pentru a limita raspandirea infectiei cu noul coronavirus, DSP Bihor a hotarat intrarea în carantina a secţiei de Pneumologie a Spitaluilui Orasenesc Alesd.

Mentionam ca toti cei 6 pacienti pozitivi cu COVID 19 proveniti de la Spitalul Orasenesc Alesd sunt in prezent internati in cadrul Spitalului Municipal si sunt toti monitorizati, iar starea lor este stabila.

Dezmintim informatia cu privire la faptul ca cel de al doilea pacient decedat din Bihor ar proveni din Spitalul Orasenesc Alesd .

Subliniem că acest al doilea barbat decedat din Bihor, in varsta de 82 de ani, nu are nicio legatura cu Spitalul din Alesd, acesta nefiind internat in cadrul instituţiei noastre spitalicesti.

Intreg personalul medical a fost instruit cu privire la purtarea echipamentelor de protectie, spitalul a detinut şi detine materialele necesare, iar cadrele lucreaza in ture conform graficelor stabilite si sunt luate toate masurile pentru protectia acestora si a pacientilor.”

Ne găsești și pe Google News