„Prada bogata” pentru politistii bihoreni. In minivacanta de revelion au fost depistate persoane urmărite în temeiul legii sau șoferi sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis, pe drumurile din judetul Bihor
Stiri Bihor

„Prada bogata” pentru politistii bihoreni. In minivacanta de revelion au fost depistate persoane urmărite în temeiul legii sau șoferi sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis, pe drumurile din judetul Bihor

Peste 900 de poliţişti bihoreni au fost la datorie, pentru ca minivacanţa de Revelion să fie petrecută în siguranţă de către cetățeni, iar manifestările organizate în judeţul Bihor să se desfăşoare fără evenimente nedorite.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie a.c., au acționat zilnic, peste 100 de patrule pedestre sau auto. În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat 178 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 103.440 de lei.

De asemenea, prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112 au fost primite în această perioadă 215 solicitări, la care polițiștii au intervenit cu operativitate.

Totodată, au fost înregistrate 56 de infracțiuni, dintre care 15 infracțiuni la regimul circulației rutiere, 9 infracțiuni contra persoanei, 25 infracțiuni contra patrimoniului și 7 infracțiuni de altă natură.

De asemenea, polițiștii rutieri și de ordine publică au ridicat în vederea suspendării 28 de permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Oradea / Depistat în trafic, în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive.

Marți, 3 ianuarie a.c., la ora 03.45, pe strada George Călinescu din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism.

În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că bărbatul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Celui în cauză i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Aleșd / Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive.

Luni, 2 ianuarie a.c., la ora 05.00, pe drumul județean 108K, în localitatea bihoreană Bulz, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Aleșd, împreună polițiști din cadrul Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din  comuna Poieni, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Celui în cauză i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Fughiu / Depistat de polițiștii bihoreni în trafic, în timp ce conducea, fără permis și sub influența alcoolului, un ATV neînmatriculat.

Luni, 2 ianuarie a.c., în jurul orei 22.38, pe drumul comunal 44, în localitatea bihoreană Fughiu, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din comuna Săcădat, județul Bihor, în timp ce conducea un vehicul de tip ATV neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul de 31 de ani prezenta o concentrație alcoolică de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea.

Copăcel / Depistat în trafic, în timp ce conducea sub influența alcoolului.

Duminică, 1 ianuarie a.c., în jurul orei 15.40, pe drumul județean 767/E, în localitatea bihoreană Copăcel, polițiștii din cadrul Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celui în cauză i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Cercetați penal pentru conducere fără permis.

Luni, 2 ianuarie a.c., la ora 19.43, pe drumul comunal 290, în localitatea bihoreană Tămașda, polițiștii Secţiei nr.9 de Politie Rurală Cefa au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.  

Tot luni, 2 ianuarie a.c., la ora 02.45, pe strada George Coșbuc din Municipiul Salonta, județul Bihor, polițistii de ordine publică din Salonta au depistat în trafic un tânăr de 18 ani, din comuna Tulca, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

De asemnea, vineri, 30 decembrie 2022, la ora 16.28, pe drumul comunal 202 în localitatea bihoreană Vărășeni, polițiștii Biroului Rutier Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, comuna Uileacu de Beiuș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.    

Condamnați la închisoare pentru proxenetism sau conducere fără permis, depistați și încarcerați de poliţiştii bihoreni.

Luni, 2 ianuarie a.c, polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat și reținut un bărbat 47 de ani, din municipiul Oradea, urmărit național.

Judecătoria Oradea a emis pe numele acestuia un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 4 ani închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de proxenetism.

De asemenea, sâmbătă, 31 decembrie 2022, la ora 15.30, pe raza localității bihorene Ciuhoi, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au depistat un tânăr de 22 de ani, din comuna Sâniob, județul Bihor.

Judecătoria Oradea a emis pe numele acestuia un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

Cei în cauză au fost încarcerați în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepselor la care au fost condamnați.

Ne găsiți și pe Google News