Povestea păpușilor și a înghețatei cu Valentina Șerban, colecționar de păpuși ce deține peste 3500 de piese, la Muzeul Tarii Crisurilor
Cultura

Povestea păpușilor și a înghețatei cu Valentina Șerban, colecționar de păpuși ce deține peste 3500 de piese, la Muzeul Tarii Crisurilor

„Tipografia de Idei” aduce în parcul Muzeului Țării Crișurilor, vineri, 11 august 2023, începând cu orele 18.00, o conferință inedită, dedicată celor mici și mari, în care protagonistă va fi Valentina Șerban, colecționar de păpuși ce deține peste 3500 de piese.  

În culisele fascinante ale colecționarilor se ascund întotdeauna povești interesante, iar colecția de păpuși reunită cu grijă în universul Valentinei Șerban nu face excepție. Fiecare păpușă este ca o mică fereastră către o lume aparte, încărcată de emoții, istorii și amintiri. Această colecție de păpuși, creată cu o pasiune desăvârșită și o atenție meticuloasă la detalii, spune povestea nu doar a păpușilor în sine, ci și a colecționarei din spatele lor.

Pentru a amplifica atmosfera evenimentului și a aduce încă o notă de bucurie, vom îmbina această colecție fascinantă cu o experiență deosebită: prezentarea și degustarea de înghețată. Într-un echilibru subtil între estetică și gust, îi invităm pe toți cei ce împărtășesc această pasiune comună să aducă cu ei câte o păpușă, creând astfel o miniexpoziție spontană. Fiecare păpușă adusă de către vizitatori va aduce propria poveste și va completa peisajul colorat al evenimentului.

Acest eveniment nu este doar o ocazie de a admira frumusețea și originalitatea colecției de păpuși a Valentinei Șerban, ci și o invitație către toți cei ce iubesc arta și înghețata să se bucure de o experiență inedită, în care pasiunile se întâlnesc și se împletesc într-un mod cu totul special.

Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor și Armonix Centru Educațional SRL și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, alături de partenerii privați Mr. Bean, Bers Nova și D&C Oradea.

Această manifestare face parte din proiectul cultural estival „Tipografia de idei” | #hailamuzeu, implementat în cadrul Programului Interreg România-Ungaria ROHU446 și finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria.

Declinarea responsabilității: Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

Intrarea este gratuită!

Ne găsiți și pe Google News