Popa catre Dunca: Sportul este pentru toți sau doar pentru susținătorii dumneavoastră și ai PSD?
Politica

Popa catre Dunca: Sportul este pentru toți sau doar pentru susținătorii dumneavoastră și ai PSD?

Senatorul PNL Bihor, dl. Cornel Popa, a trimis o scrisoare deschisa, ministrului Tineretului si Sportului, in care ii cere acestuia sa achite banii campioanelor mondiale la canotaj, bani neachitati de 4 luni, facand, totodata, referire la faptul ca acelasi ministru a gasit bani pentru dansul sportiv, de exemplu.

Domnule ministru, zilele acestea aflăm din presă că Ministerul Tineretului și Sportului nu a plătit de patru luni banii campioanelor mondiale de la canotaj dar a achitat, în schimb, premiile acordate unor sporturi precum dans sportiv, fotbal-tenis, sau alte discipline neolimpice dar cu mulți practicanți”, spune Cornel Popa

Fetele campioane mondiale la canotaj, în SUA, sunt neplătite din octombrie 2017, dar premii comparabile au fost achitate urgent la tenis cu piciorul, pentru o competiție anonimă disputată la Izvorani în noiembrie 2017.

„Într-adevăr conform HG 1447/2007, ministrul este cel care stabilește cuantumul banilor primiți de sporturile neolimpice, de la 0% la 40% din cele olimpice, însă impresia generată este că vă favorizați susținătorii politici de la sporturile neolimpice, despre care aflăm că în aceste zile, odată cu schimbarea guvernului, fac liste de semnături pentru menținerea dumneavoastră în funcție.

interlink.ro

Înțeleg că răspunsul oferit de dumneavoastră legat de această situație a fost: ”Dansul sportiv are 6.500 de legitimați, la canotaj câți sunt?” Domnule Dunca, în caz că nu știați, vă informez eu de cele 38 de medalii olimpice obținute de canotaj, disciplină depășită în performanțele istorice doar de gimnastică, cu 72 de medalii. Împreună, cele două sporturi legendare au adus României 110 medalii olimpice, dintre care 44 de aur!

Așteptăm, atât eu cât și toți susținătorii sportivilor români, remedierea cât mai grabnică a situației. Sportivele care au dus faima României în lume o merită cu prisosință și ne-ați lămuri cu această ocazie dacă într-adevăr sportul este pentru toți sau doar pentru susținătorii dumneavoastră și ai PSD.”, a transmis Senatorul Cornel Popa

Ne găsești și pe Google News