Pompierii bihoreni au fost dotati cu o autospeciala pentru lupta cu focul in padure.
Stiri Oradea

Pompierii bihoreni au fost dotati cu o autospeciala pentru lupta cu focul in padure.

noriel.ro

În data de 04 februarie a.c., în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a intrat o autospecială de intervenție la incendiile de pădure, aceasta fiind distribuită unităţii de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. 

          Incendiile de pădure reprezintă arderi necontrolate ale vegetației forestiere, vegetației uscate, resturilor rămase de la exploatarea pădurii și doborâturilor, fiind caracterizate de propagarea foarte rapidă a flăcărilor, pe suprafețe mari de teren, cu acces dificil. Gestionarea incendiilor de pădure necesită un răspuns operativ, integrat și eficient, care implică o dislocare mare de resurse umane și materiale pentru limitarea și înlăturarea consecințelor asupra ecosistemului forestier și factorilor de mediu, precum și, după caz, asupra populației, valorilor materiale și culturale și/sau activităților economice.

Autospeciala de stingere a incendiilor de pădure, nou intrată în dotarea pompierilor bihoreni, este un vehicul cu tracțiune integrală (4×4), de construcție specială, care are în dotare instalații, echipamente și accesorii destinate limitării și stingerii incendiilor, iar capabilitățile off-road permit intervenția în zone greu accesibile.

Autospeciala are o capacitate de 3.000 litri apă și dispune de un tun de refulare care permite stingerea incendiilor de la o distanță de siguranță, fără a expune personalul sau tehnica de intervenție. Dotarea vehiculului permite alimentarea cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj, în special atunci când intervenția se desfășoară în zone situate la mare distanță de sursele cu presiune (hidranți).

decathlon.ro