Pompier bihorean erou si in timpul liber, a salvat o femeie cazuta intr-o fantana!
Stiri Bihor

Pompier bihorean erou si in timpul liber, a salvat o femeie cazuta intr-o fantana!

Si pentru ca azi e Ziua Pompierilor din Romania, ziua in care pompierii romani au aparat Revolutia de la 1848, printr-un act eroic desavarsit, in Batalia de la Dealul Spirii din Bucuresti, iata ca si in zilele noastre, pompierul roman da dovada de actiuni eroice.

Sergent major Sabău Cornel Timotei, subofiţer administrativ principal  în cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al județului Bihor a salvat viaţa unei femei căzute într-o fântână, dovedind încă o dată, faptul că pompierii militari îşi trăiesc menirea de salvatori atât în timpul orelor de serviciu, cât și în timpul liber.    

În data de 07 septembrie a.c., în jurul orei 16.30, aflându-se acasă, cu familia,  subofițerul a auzit strigătele de ajutor ale unei vecine a cărei fiică căzuse în fântâna din curtea gospodăriei situate în localitatea Oșorhei. După sesizarea evenimentului prin Sistemul Unic 112, sergentul major Sabău Cornel a coborât, cu ajutorul unei scări, în fântâna adâncă de aproximativ cinci metri (nivelul apei fiind de circa trei metri), evacuând victima de sub apă, aducând-o la suprafață și asistând-o până la sosirea colegilor pompieri militari mobilizați la fața locului. 

Femeia, în vârstă de 46 de ani, aflată în stare de conștiență, a fost predată, de pompierii militari paramedici, echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care a transportat-o la spital pentru investigații amănunțite.  

Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi de 13 septembrie Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Această zi a fost desemnată ca Zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluției Române din 1848. Legal, oficializarea ei s-a produs începând cu anul 1953.

loading...