Politistii verifica, zilele acestea, autovehiculele destinate transportului scolar
Stiri Oradea

Politistii verifica, zilele acestea, autovehiculele destinate transportului scolar

În contextul pregătirii noului an școlar, polițiștii rutieri bihoreni desfășoară acțiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea creșterii siguranței rutiere. 

Pe parcursul întâlnirilor dintre polițiști și șoferii de autovehicule pentru transport școlar, sunt verificate deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

De asemenea, se pune accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule.

Nu în ultimul rând, polițiștii rutieri bihoreni vor verifica semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia.

În situația în care vor fi constatate nereguli, polițiștii rutieri vor aduce la cunoștința administratorului drumului public și vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgență.

Acestea sunt câteva dintre activitățile desfășurate premergător începerii noului an școlar, polițiștii continuând să deruleze acțiuni și după debutul școlii, pe mai multe paliere, astfel încât să se asigure condiții optime și de siguranță, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și profesori.

Ne găsiți și pe Google News