Politistii locali verifica si amendeaza conducătorii auto care parchează pe interzis
Stiri Oradea

Politistii locali verifica si amendeaza conducătorii auto care parchează pe interzis

Pentru desfășurarea fluentă a circulației și asigurarea parcării autoturismelor în condiții de siguranță în zona parcărilor publice, polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Oradea verifică modul de respectare a prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice stradale din Municipiul Oradea, aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 640/2006, republicată în februarie 2022.

În cadrul activităților desfășurate în perioada 01-31.03.2023, polițiștii locali au identificat un număr de  35 de conducători auto, care au staționat neregulamentar cu autovehiculele destinate transportului de persoane sau marfă, în parcările publice stradale, ocupând locurile de parcare destinate autoturismelor.

Reamintim cetățenilor faptul că este interzisă: ocuparea unui loc de parcare din parcările stradale amenajate pentru autoturisme sau a locurilor nemarcate ori cu marcaje de interdicție din aceste parcări, cu vehicule care efectuează transport de persoane (rulotă, microbuz sau autobuz) sau de marfă (furgonetă, trailer, remorcă, camionetă sau camion), care prin gabarit, respectiv masă, depășesc spațiul de parcare marcat pentru un autoturism și de cele mai multe ori obstrucționează circulația pietonilor și vizibilitatea altor participanți la trafic. Nerespectarea acestor interdicții constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 200 lei la 500 lei.

Precizăm că, în măsura în care situația operativă o permite, Poliția Locală va continua acțiunile în acest sens, pentru descurajarea fenomenului și facilitarea accesului proprietarilor de autoturisme în cadrul parcărilor publice stradale din municipiul Oradea.

Ne găsiți și pe Google News