Politistii bihoreni in control la producatorii si vanzatorii de produse de panificatie
Stiri Oradea

Politistii bihoreni in control la producatorii si vanzatorii de produse de panificatie

Agenții economici care produc și comercializează produse de panificație, verificați de polițiștii de investigare a criminalității economice, în acțiune comună.

Miercuri, 20 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bihor au acționat în trafic pentru verificarea persoanelor juridice care transportau produse de panificație. Totodată, au fost efectuate controale la sediile și punctele de lucru ale agenților economici cu profil de activitate „producerea și comercializarea produselor de panificație”, în vederea prevenirii și combaterii actelor ilicite de comerț.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 23.760 lei, specialiștii  Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bihor au sancționat contravențional 8 agenți economici pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare privind igiena în spațiile de producție și în mijloacele de transport a produselor de panificație, 8 agenți economici au fost sancționați de către polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.28/1999 rep. privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și conform prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar 10 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor  O.U.G.nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Totodată, au fost confiscate produse de panificație în valoare totală de 465 lei, care erau transportate fără documente legale de proveniență.

loading...