Politistii bihoreni in actiune au amendat 129 de soferi pentru lipsa centurii, folosirea telefonului mobil la volan si alte abateri
Stiri Bihor

Politistii bihoreni in actiune au amendat 129 de soferi pentru lipsa centurii, folosirea telefonului mobil la volan si alte abateri

Luni, 14 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

27 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 19 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 13 sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancționați opt bicicliști, șase conducători auto au fost sancționați pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului,  iar 54 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Va reamintim ca, Ministerul Afacerilor Interne a lansat vineri, 11.01.2019, în dezbatere publică, un proiect de Lege pentru pentru modificarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, MAI vrea interzicerea în timpul mersului a ţinerii în mână a telefoanelor sau a tabletelor.

interlink.ro

Acestia propun interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video (ex. tablete), iar ca sanctiune suspendarea pentru 30 de zile a permisului.

Foto: arhiva

Ne găsești și pe Google News